Site icon NewsIT

Φωτιά στην Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη κοντά σε σπίτια, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

29.07.2024 | 17:23
Φωτιά στην Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη κοντά σε σπίτια, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Επικίνδυνες προεκτάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, καθώς ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το evima κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλιβερίου.

Την τελευταία ώρα, κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτι. Σύμφωνα με το evima, με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά επεκταθεί, αφού δυστυχώς έχει ήδη μπει στον κάμπο του Δύστου.

Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα.
Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, έφτασε νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής. Συνολικά έχουν λάβει 4 μηνύματα του 112 οι κάτοικοι μέχρι στιγμής…

Ειδικότερα, στις 15:28 εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας, ενώ στις 15:46, για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος και από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια. Στις 15:53 εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους ενώ στις 17.06 εστάλη εκ νέου μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βέλος.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις φλόγες πυροσβεστικό όχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, νωρίτερα στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου.

Το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 189 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα, 56 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα! Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

 

Λόγω της πυρκαγιάς στη δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι βόρειοι, εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές 7 μποφόρ!

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειες τους ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές και Κριεζά καθώς και νότια του οικισμού Πετριές, προς τον κάμπο του Δύστου, με την εικόνα ωστόσο να είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα.

Ενισχύσεις από Αθήνα

Παράλληλα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Αγία Μαρίνα, 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ενημερωθεί για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version