Site icon NewsIT

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχή μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

31.07.2024 | 17:23
Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχή μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Εκεννώνονται τέσσερις οικισμοί στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Πισσώνα το μεσημέρι της Τετάρτης (31.7.24).

Από το 112 εστάλη μήνυμα για την εκκένωση του χωριού Αφράτι προς Βασιλικό, ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τρία ακόμα χωριά του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Πρόκειται για τα χωριά Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά. 

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιο Αρμά απομακρυνθείτε προς Χαλκίδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν τα μέτωπα στον Πισσώνα from Orange Press Agency on Vimeo.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 170 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων, 50 οχήματα, 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το eviaonline.gr, οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην γέφυρα Αφρατίου με οδηγίες της Αστυνομίας.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων το βράδυ

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των πλέον πρόσφατων διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Πισσώνα, Εύβοιας, όπου εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, από τα 4-5 μποφόρ που πνέουν τις απογευματινές ώρες με ριπές στα 50-55 χλμ/ώρα, στα 2-3 μποφόρ τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σταδιακή ενίσχυση των ανέμων αναμένεται εκ νέου από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι ριπές του άνεμου κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 χλμ/ώρα (Εικόνα 1), ενώ σταδιακά από τις πρωινές ώρες έως τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης οι ριπές του ανέμου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40-50 χλμ/ώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version