Ελλάδα

Φωτιά στην Κάρυστο: «Δεν έρχεται νερό κάτω» – Ηχητικό ντοκουμέντο με την δραματική έκκληση πυροσβέστη

Η φωτιά στην Κάρυστο μαίνεται και σήμερα (25.7.2023), οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ ένα ηχητικό ντοκουμέντο αποτυπώνει την δραματική έκκληση ενός πυροσβέστη για νερό.

Η φωτιά στην Κάρυστο αναζοπυρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα και μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Το μέτωπο προς τον Πλατανιστό που προέκυψε από αναζωπύρωση πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να το συγκρατήσουν και κατευθύνθηκε προς το χωριό Πλατανιστός και το Παλοχώρι.

Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Πλατανιστού

Στις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα μήνυμα από το 112 πληροφορούσε τους κατοίκους του Πλατανιστού ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί κινδυνεύουν από τη φωτιά και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο.

Μέχρι τότε οι αρχές είχαν κάνει μερική εκκένωση του οικισμού, ενώ στην συνέχεια θα έπρεπε να τον εγκαταλείψουν όλοι οι κάτοικοι. Την ίδια ώρα οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα σε μία χαράδρα για να μην περάσει προς την Κάρυστο.

 

«Δεν έρχεται νερό κάτω;»

Σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το EviaZoom.gr ακούγεται η δραματική έκκληση ενός από τους πυροσβέστες που επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου για νερό.

Ο πυροσβέστης ακούγεται να ρωτάει από τον ασύρματο τους συναδέλφους του που επιχειρούν στον Πλατανιστό:

«Δεν έρχεται νερό κάτω από το 1312;…»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός μίλησε σήμερα τα ξημερώματα της για την κατάσταση και ανέφερε:

«H κατάσταση μοιάζει πιο αισιόδοξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, αφού παραμένει ενεργό το μέτωπο του Πλατανιστού. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλη νύχτα με τα επίγεια μέσα και θα ενισχυθούν το πρωί με τα εναέρια…».

 

reportaz fotia karystos

reportaz fotia karystos

Το θρίλερ της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου

Από χθες εξελίσσεται στην Κάρυστο και ένα θρίλερ με έναν κτηνοτρόφο 41 ετών από το χωριό Πλατανιστός ο οποίος αγνοείται σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του.

Όταν προχθές εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του. Από εκεί και μετά αγνοείται και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Χθες ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί 25% έως το έτος 2070 – Οι συνέπειες της δημογραφικής κρίσης και οι πιθανές λύσεις
«Αν η νέα γενιά αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει παιδιά, η σύνταξη στο μέλλον θα είναι μηδέν», η δραματική επισήμανση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας 2
Πρώην ποδοσφαιριστής διακινούσε την κοκαΐνη που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες – Τα «μπλουζάκια» και οι διάλογοι των συναλλαγών
Από τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή με παραγγελίες και τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, αποκαλύπτεται ότι η πελατεία αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές και γνωστούς ηθοποιούς
Το φορτίο κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά