Σάββατο, 17 Αυγ.
32oC Αθήνα

Φωτιά στην Κερατέα: Βίντεο με τις φλόγες ορατές από τα πρώτα σπίτια

Φωτιά στην Κερατέα: Βίντεο με τις φλόγες ορατές από τα πρώτα σπίτια

H φωτιά στην Κερατέα εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (22/6/24) στην περιοχή Άνω Δασκαλειό. Στο σημείο έφτασε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και τελικά η φωτιά οροθετήθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, για να οροθετηθεί η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου (22-06-2024) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή ‘Ανω Δασκαλειό στην Κερατέα, σύμφωνα με την  Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 23:30, επιχείρησαν πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 30 οχήματα.  

Η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου.

Η φωτιά οροθετήθηκε μετά τα μεσάνυχτα και δεν υπάρχει πλέον κανένα ενεργό μέτωπο. 

Η φωτιά φαινόταν από τα σπίτια που υπάρχουν στην περιοχή και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην πλησιάσει η πυρκαγιά.

Επίσης, ήχησε και το 112. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» εστάλη.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Άνω_Δασκαλειό (#Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς #Κερατέα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) June 22, 2024

Υπενθυμίζεται πως από τις 6 το απόγευμα χθες έως τις 6 το απόγευμα σήμερα εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14. 

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις