Τρίτη, 2 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Φωτιά στην Κω: Νέο 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Κω: Νέο 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
kwsnews24

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην φωτιά στην Κω καθώς το πύρινο μέτωπο επεκτείνεσαι σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το 112 ήχησε και πάλι για την φωτιά στη Κω και καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τα Καρδάμαινα προς την περιοχή Αντιμάχεια καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά και στο σημείο υπάρχουν σπίτια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά πλησιάζει το χωριό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ να σταματήσουν την κατανάλωση νερού διότι χρειάζεται για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων που ασχολούνται με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή, καλεί η ΔΕΥΑΚ τους κατοίκους Καρδάμαινας και Αντιμάχειας.

Η χρήση νερού να γίνεται με μεγάλη προσοχή, όπου απαιτείται, μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, τονίζεται.

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο.

Στο σημείο της φωτιάς στη Ρόδο επιχειρούν 68 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακόμη αναμένονται 15 πυροσβέστες και δυο οχήματα που θα πάνε από τη Ρόδο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις