Ελλάδα

Φωτιά στην Κω: Νέο 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην φωτιά στην Κω καθώς το πύρινο μέτωπο επεκτείνεσαι σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το 112 ήχησε και πάλι για την φωτιά στη Κω και καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τα Καρδάμαινα προς την περιοχή Αντιμάχεια καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά και στο σημείο υπάρχουν σπίτια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά πλησιάζει το χωριό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ να σταματήσουν την κατανάλωση νερού διότι χρειάζεται για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων που ασχολούνται με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή, καλεί η ΔΕΥΑΚ τους κατοίκους Καρδάμαινας και Αντιμάχειας.

https://youtu.be/NDYkRRnkFAc

Η χρήση νερού να γίνεται με μεγάλη προσοχή, όπου απαιτείται, μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, τονίζεται.

kws

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο.

Στο σημείο της φωτιάς στη Ρόδο επιχειρούν 68 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακόμη αναμένονται 15 πυροσβέστες και δυο οχήματα που θα πάνε από τη Ρόδο.

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: «Ξέρουν ότι δεν υπήρχε παράνομο φορτίο – Κάποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά
«Η ανάκριση δεν γίνεται για να πείσουμε τον κόσμο αν υπάρχει παράνομο ή όχι φορτίο. Η ανάκριση γίνεται για να θεμελιωθούν οι κατηγορίες»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας
Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο προειδοποιεί ο Τσατραφύλλιας
Οι τρεις γεωγραφικές εστίες που θέλουν προσοχή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια
Καταστροφές από τις πλημμύρες στην Πάρο