Site icon NewsIT

Φωτιά στην Κορινθία: Καίει για τρίτη μέρα, κλειστή η εθνική οδός, πάνω από 35 χλμ το μέτωπο

01.10.2024 | 06:36
Φωτιά στην Κορινθία: Καίει για τρίτη μέρα, κλειστή η εθνική οδός, πάνω από 35 χλμ το μέτωπο

A firefighting helicopter makes a water drop as a wildfire burns in the village of Pyrgos, near Corinth, Greece, September 30, 2024. REUTERS/Nikos Christofakis TPX IMAGES OF THE DAY

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας έχει παραδοθεί η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, όπου μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (29.9.2024) στο Ξυλόκαστρο και συνεχίζει να καίει για ακόμη μία μέρα. Το πρωί της Τρίτης εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής. 

Η φωτιά στην Κορινθία, που στοίχισε τη ζωή σε δύο κατοίκους της περιοχής, έχει επεκταθεί σημαντικά και το μέτωπο ξεπερνά τα 35 χλμ. 

Σημειώνεται πως η φωτιά είχε περιοριστεί σημαντικά το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι με αποτέλεσμα έκτοτε να καίει με νέα ένταση σε όλη την περιοχή.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, νέο μήνυμα του 112 εστάλη το πρωί της Τρίτης.

Το μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Σοφιανά να απομακρυνθούν προς Ρέθι.

Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς στην εθνική οδό, στο Δερβένι και τη Λυγιά. Οι φλόγες από τον Πύργο έχουν περάσει στη Λυγιά, έχουν φτάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας και συνεχίζει να καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.

 

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός στο σημείο και πραγματοποιείται εκτροπή των οχημάτων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

φωτιά στη Λυγιά Ξυλοκάστρου

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ διάσπαρτα σπίτια παραδόθηκαν στα πόδια.

Πλέον, στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι και όλοι ελπίζουν πως με το πρώτο φως της ημέρας και τη βοήθεια των εναέριων μέσων να περιοριστεί το μέτωπο.

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version