Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Φωτιά στην Κορινθία: Στάχτη 65.000 στρέμματα – Δορυφορική εικόνα από Copernicus

Φωτιά στην Κορινθία: Στάχτη 65.000 στρέμματα – Δορυφορική εικόνα από Copernicus
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τις τεράστιες διαστάσεις της καταστροφικής φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Κορινθία την περασμένη Παρασκευή (27.09.24), αποτύπωσε η Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) η πρόσφατη δασική φωτιά στην Κορινθία επηρέασε περίπου 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024.

Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου, όπως αναφέρει το Meteo. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Σημειώνεται, πώς μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Κορινθία, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή (29.9.2024) συνεχίζει να καίει για τέταρτη μέρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις