Τρίτη, 16 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάτρα: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον 82χρονο για να τον σώσει – «Με κρατούσε σφιχτά»

Φωτιά στην Πάτρα: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον 82χρονο για να τον σώσει – «Με κρατούσε σφιχτά»

Τις ώρες αγωνίας που βίωσαν αστυνoμικοί και πυροσβέστες στη «μάχη» με τις φλόγες της φωτιάς που ξέσπασε χθες, Τρίτη (09.07.24) στην Πάτρα, στην περιοχή του Γηροκομειού, περιέγραψε ο αρχιφύλακας που πήρε αγκαλιά τον 82χρονο για να τον σώσει.

Η εικόνα του αστυνομικού, του αρχιφύλακα Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου, να σηκώνει αγκαλιά τον ηλικιωμένο, για να τον απομακρύνει από το σπίτι του, τη στιγμή που η φωτιά στην Πάτρα θηρίευε, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Είναι χαρακτηριστική της αυτοθυσίας αστυνομικών και πυροσβεστών, που σχεδόν κάθε καλοκαίρι, ρίχνονται στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

«Η εικόνα ήταν τρομακτική, η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια, ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε. Οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε.», τονίζει ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του ertnews.gr.

 

Και συνεχίζει: «Η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι.

Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας.

Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους».

Μάλιστα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους κατοίκους της περιοχής. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, στην πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και στην υπηρεσία μου, οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή ο,τιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά.»

Όπως είπε, θα μεταβεί αργότερα να επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον ηλικιωμένο και να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο σπίτι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις