Ελλάδα

Φωτιά στις Σέρρες: Η πυρκαγιά που καίει εδώ και 13 μέρες πλησιάζει το Αχλαδοχώρι

Η φωτιά που καίει εδώ και 13 ημέρες στο όρος Όρβηλο πλησιάζει το Αχλαδοχώρι Σερρών και το βράδυ ήχησε το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

Σημειώνεται πως η φωτιά καίει στο όρος Όρβηλο από τις 18 Ιουλίου, ενώ πλέον έχει φτάσει σε περιοχές κοντά στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Όλες αυτές τις μέρες η φωτιά παρουσίαζε διάφορες διακυμάνσεις. Κάποιες μέρες ήταν σε ύφεση, ενώ άλλες σημειώνονταν αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα. 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Περίπου τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή.

 

Οι κάτοικοι καλούνται να είναι σε ετοιμότητα: 

«Δασική πυρκαγιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

 

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η λαοθάλασσα, το «καπέλωμα» και ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων, το νέο μπρα ντε φερ Σαμαρά – Μαξίμου, «να οργανωθούμε» αλλά με δικά σας money, λέει ο Κασσελάκης
Η κυβέρνηση περιμένει μεγαλύτερη λαοθάλασσα από το κύμα της 25ης Ιανουαρίου που είχε κεντρικό σύνθημα «δεν έχω οξυγόνο»
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη