Τετάρτη, 31 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Φωτιά στις Σέρρες: Βελτιωμένη η εικόνα του μετώπου που καίει για 13η μέρα

Φωτιά στις Σέρρες: Βελτιωμένη η εικόνα του μετώπου που καίει για 13η μέρα

Αισιόδοξες είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά που καίει για 13η μέρα στο όρος Όρβληλο στις Σέρρες. Η εικόνα του μετώπου είναι βελτιωμένη, αν και πριν από λίγες ώρες ήχησε το 112 καθώς βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο το Αχλαδοχώρι.

Για τη φωτιά στις Σέρρες επιχειρεί ακόμη μεγάλη πυροσβεστική δύναμη ενώ από σήμερα (31.07.2024) νωρίς το πρωί, σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να περιορίσουν την χθεσινή αναζωπύρωση.

Στο σημείο συνεχίζουν τις ρίψεις νερού 2 καναντέρ.

Αν και η φωτιά καίει εδώ και αρκετές ημέρες, πλέον έχουν μείνει μόνο 3 μικρές εστίες.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο σημείο, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σιντικής Βασίλης Τσαβλίδης στο newsit.gr:

«Η φωτιά έχει ευτυχώς περιοριστεί πλέον. Έχει περιοριστεί αρκετά. Χθες ήταν η πιο κρίσιμη μέρα που είχε πάρει διαστάσεις και πλησίαζε το Αχλαδοχώρι, όμως πλέον έχει περιοριστεί. Τώρα πλέον είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Από το πρωί έχουν σηκωθεί και τα εναέρια μέσα, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο και έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά που καίει εδώ και πολλές μέρες, σε τρεις μικρές εστίες πλέον».

Η φωτιά στο όρος Όρβληλο στις Σέρρες, ξέσπασε στις 18 Ιουλίου και όλες αυτές τις ημέρες παρουσίαζε διακυμάνσεις. Κάποιες μέρες βρισκόταν σε ύφεση και κάποιες άλλες γινόντουσαν αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα η περιοχή να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Η χθεσινή αναζωπύρωση δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα. Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν σκληρή και ολονύχτια μάχη. Στο σημείο βρέθηκαν 60 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα.

Η εικόνα από το χθεσινοβραδινό μέτωπο:

Η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, καθώς η πρόσβαση στις εστίες ήταν επικίνδυνη για τα πεζοπόρα τμήματα λόγω του δύσβατου του εδάφους αλλά και του ναρκοπεδίου που υπάρχει.

 

 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις