Site icon NewsIT

Φωτιά στο Γεράκι Ηλείας – Στη μάχη της κατάσβεσης πολλά εναέρια μέσα

04.10.2024 | 14:40
Φωτιά στο Γεράκι Ηλείας – Στη μάχη της κατάσβεσης πολλά εναέρια μέσα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΑΚΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Δύο μεγάλες φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (04.10.2024) στην Ηλεία με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους τριών οικισμών να απομακρυνθούν από την περιοχή. 

Η πρώτη φωτιά καίει δασική έκταση στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία, με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η άλλη βρίσκεται στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος. 

Σύμφωνα με το ilialive.gr η πυρκαγιά στο Γεράκι Αμαλιάδας μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ με την βοήθεια των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κινείται ταχύτατα προς το Κρυονέρο. Κινείται πλέον προς την περιοχή Μπουμπούνα Κρυονερίου και απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Μάλιστα το 112 εξέδωσε μήνυμα προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα, απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα». Οι κάτοικοι των τριών αυτών περιοχών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με κατεύθυνση την Αμαλιάδα.

 

Πύρινη κόλαση στο Γεράκι Αμαλιάδας

 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Επειδή η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς. Στην περιοχή πλέον επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων δύο για συντονισμό. Υπάρχει επίσης βοήθεια από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Παράλληλα δυο νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν στην περιοχή της Βουπρασίας και στο Πανόπουλο, στο Χάνι Σπαρτουλιάς του νομού Ηλείας. 

Στην περιοχή βρίσκονται 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα το 112 εξέδωσε και νέο μήνυμα για την περιοχή Χάβαρι Ηλείας καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

Και στα δύο αυτά σημεία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version