Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στο Κιλκίς και μήνυμα του 112 – Κικίλιας: «Η ΕΛ.ΑΣ. και το τοπικό ανακριτικό ήδη ερευνούν»

Μεγάλη φωτιά στο Κιλκίς και μήνυμα του 112 – Κικίλιας: «Η ΕΛ.ΑΣ. και το τοπικό ανακριτικό ήδη ερευνούν»
ΦΩΤΟ από maxitis.gr

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (30/7/24) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκόδασος Κιλκίς. Για την κατάσβεσή της έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ οι εικόνες από το σημείο, δείχνουν ότι οι κάτοικοι θα περάσουν μια δύσκολη νύχτα…

Οι κάτοικοι στο Κιλκίς έλαβαν νωρίτερα, μήνυμα από το 112 με το οποίο τους ζητείται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών λόγω της φωτιάς.

Διαδοχικά τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν στον δήμο Παιονίας Κιλκίς σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο “Χ” υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ενώ προσθέτει ότι η σοβαρότερη είναι αυτή στο Πευκόδασος Κιλκίς.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας τονίζει:

«Μέσα στη νύχτα, σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5 – 2 χλμ μεταξύ τους, ξέσπασαν διαδοχικά στον δήμο Παιονίας Κιλκίς 3 πυρκαγιές.

Η σοβαρότερη είναι στο Πευκόδασος όπου επιχειρούν 16 οχήματα, 50 πυροσβέστες και μια ομάδα δασοκομάντος της 2ης ΕΜΟΔΕ. Η ΕΛΑΣ και το τοπικό ανακριτικό ήδη ερευνούν το τι συνέβη».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις