Site icon NewsIT

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις και μπαράζ εκκενώσεων

30.09.2024 | 14:09
Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις και μπαράζ εκκενώσεων

Locals watch a wildfire burning near the village of Helidori, near Corinth, Greece, September 30, 2024. REUTERS/Nikos Christofakis TPX IMAGES OF THE DAY

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς που ξέσπασε χθες, Κυριακή (29.09.24) στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους.

Tο μεσημέρι της Δευτέρας (30.09.24) εστάλη και νέο μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά – Ρέθι.

«Ενεργοποίηση.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν και οι περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη Κορινθίας να απομακρυνθούν από αυτές.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χελυδόρεο και Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς-Τρικάλων Κορινθίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έλεγε το μήνυμα από το 112.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά ανατολικά από τα Ροζενά Κορινθίας, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις εστίες που βρίσκονται μέσα σε χαράδρες.

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν περαιτέρω τα εναέρια μέσα που συνδράμουν. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Ξυλοκάστρου Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Λυγιά.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τραγικό θάνατο του 35χρονου και του 40χρονου από τη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο.

Οι δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους όταν η φωτιά στο Ξυλόκαστρο τους περικύκλωσε την ώρα που, το βράδυ της Κυριακής, προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους.

Η αδελφή του ενός θύματος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (30.9.24) αναφέρθηκε στα όσα τραγικά βίωσε από τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής που οι δύο άντρες, 35 και 40 ετών ήταν αγνοούμενοι μέχρι τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι είναι νεκροί.

«Δεν υπήρχε καμία οργάνωση και κανείς δεν τους έψαχνε», είπε και υπογράμμισε ότι ο αδελφός της άφησε πίσω του τρία παιδιά, ενώ η σύζυγος του άλλου θύματος αναμένεται να γεννήσει σε 20 μέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version