Site icon NewsIT

Φωτιά στο Μαραθώνα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεσπά – Οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά

08.07.2024 | 15:43
Φωτιά στο Μαραθώνα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεσπά – Οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Λαμία στο πίσω μέρος του Αφανού, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εικόνες από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στον Μαραθώνα, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μέσα από την ανάρτηση που έκανε στο «Χ» (πρώην twitter), ο Βασίλης Κικίλιας δημοσίευσε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο Μαραθώνα. Είναι τα πρώτα λεπτά, όταν καπνοί ξεκινούν να ανεβαίνουν στον ουρανό, με το πρώτο ελικόπτερο να σπεύδει στο σημείο, κάνοντας τις πρώτες ρίψεις νερού.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας θέλησε να τονίσει την άμεση συνδρομή των επίγειων μέσων που σε συνδυασμό με τα τρία ελικόπτερα που επιχείρησαν στο σημείο, έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα στα πρώτα 20 λεπτά από το ξέσπασμά της.

Την ανάρτησή του επεσήμανε τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα ταλαιπωρήσουν την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα και έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν για να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά.

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version