Site icon NewsIT

Φωτιά στο Μάτι: 3.000 σελίδες η δικογραφία – Ο λόγος στους δικαστές

29.08.2018 | 12:44
Φωτιά στο Μάτι: 3.000 σελίδες η δικογραφία – Ο λόγος στους δικαστές

Μια δικογραφία αποτελούμενη από 3.000 σελίδες παραδόθηκε την Τρίτη (28/08/2018) στους δικαστές προκειμένου να κινηθούν οι δικαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες για την φονική πυρκαγιά με τουλάχιστον 97 νεκρούς στο Μάτι αλλά και πως ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το vima.gr, στον φάκελο της δικογραφίας, περιλαμβάνονται οι ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες για τα 97 θύματα της φωτιάς σε Μάτι και Νέο Βουτζά. Υπάρχουν εκτιμήσεις και αναλύσεις για το πως βρήκαν τον θάνατο 26 άνθρωποι στο οικόπεδο στο Κόκκινο Λιμανάκι. Επίσης πως εγκλωβίστηκαν δεκάδες άνθρωποι στην παραλιακή λεωφόρο. Στην δικογραφία, περιγράφονται οι ευθύνες για όλα τα τραγικά που έγιναν στις 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική.
Μεγάλη έκταση δίνεται στο πως ξεκίνησε η φωτιά με πρωταγωνιστή 68χρονο κάτοικο στο Νταού Πεντέλης που προσπάθησε να κάψει, έξω από το σπίτι του, κλαδιά από το οικόπεδό του και ενώ φυσούσαν ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, έχει ζητηθεί και μελέτη γεωπόνου για να τεκμηριωθεί ότι τα υπολείμματα των καμένων κλαδιών προέρχονταν από το κτήμα του. Στην δικογραφία που παρέδωσε η Πυροσβεστική για την φωτιά στο Μάτι, περιλαμβάνονται μαρτυρίες κατοίκων, εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version