Site icon NewsIT

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Κόπασαν οι άνεμοι – Στη μάχη και πάλι τα εναέρια μέσα

08.08.2024 | 06:47
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Κόπασαν οι άνεμοι – Στη μάχη και πάλι τα εναέρια μέσα

Πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια σε δασική έκταση , στην περιοχή Αφράτι, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Ρέθυμνο η οποία έχει επεκταθεί σε μεγάλο τμήμα του δήμου Αμαρίου και έκαιγε ανεξέλεγκτη όλο το βράδυ. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (8.8.2024) η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι άνεμοι έχουν κοπάσει στην περιοχή του Ρεθύμνου και οι Πυροσβέστες ελπίζουν πως με τα εναέρια μέσα θα καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς.

Η φωτιά καίει στο Αμάρι και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, ενώ επιχειρούν 222 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρων και 47 οχήματα. Μάλιστα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν την Τετάρτη «έσπασαν» τη φωτιά σε πολλά μέτωπα και πλέον οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες.

Το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα 35 δασοκομάντος και ενώθηκαν με τις δυνάμεις πυρόσβεσης στο Ρέθυμνο.

 

Το χωριό της Αγίας Παρασκευής, που απειλήθηκε την Τετάρτη σώθηκε αλλά έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, μόλις λίγα μέτρα από το χωριό. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Παρασκευή εκκενώθηκε το απόγευμα μετά από μήνυμα του 112 ενώ μηνύματα έλαβαν και κάτοικοι άλλων περιοχών, τα οποία τους ενημέρωναν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Με πληροφορίες από cretalive, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version