Ελλάδα

Φωτιά στο Ρέθυμνο στην περιοχή Ακούνια, ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο στην περιοχή Ακούνια το βράδυ της Τρίτης (25/06/2024) και ισχυρές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο.

Συγκεκριμένα στη φωτιά στο Ρέθυμνο επιχειρούν 57 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα και εθελοντές. Δεν απειλούνται οικισμοί, η έκταση της φωτιάς όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ισχυρή, με τις πυροσβεστικές και άλλες δυνάμεις που συνδράμουν, να έχουν δύσκολο έργο λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του ανέμου που πνέει.

Ένα μέτωπο στο οποίο επεκτάθηκε η φωτιά έχει καταπολεμηθεί και βρίσκεται σε πυροσβεστικό κλοιό, όμως το μέτωπο προς Τριόπετρα έχει γιγαντωθεί.

Η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι καθολική και σε αυτή συνδράμει ο δήμος Αγίου Βασιλείου με 14 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, μία υδροφόρα καθώς και 4 υδροφόρες από την Περιφέρεια.

Το πύρινο μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά και σύμφωνα με ενημέρωση τις πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προσπάθειες αφορούν στο να ανακόψουν τη νότια κατεύθυνσή του.

Οι φλόγες καίνε αγροτολιβαδικές, γεωργικές εκτάσεις, ενώ στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται και πολλοί εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζουν στην περιοχή έχοντας τις μνήμες από τις προηγούμενες φωτιές του Ιουλίου 2022.

fwtia rethimno

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται νοτιοδυτικά.

Στο σημείο βρίσκεται ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας στο νομό Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής ο οποίος μίλησε στο Goodnet.gr κάνοντας λόγω για ένα πολύ δύσκολο μέτωπο «το οποίο ενδέχεται να πρέπει να ελεγχθεί το πρωί με εναέρια μέσα, κάτι που θα εξετάσουμε τις επόμενες ώρες».

fwtia rethimno fwtia rethimno

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως η μάχη με τις φλόγες θα είναι ολονύχτια με το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης να είναι όπως εξήγησε ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Όπως μετέφερε στο Goodnet.gr ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Βασιλειου Βαγγέλης Καπετανακης στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα το μέτωπο να εκτείνεται διαρκώς και τις δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να την οριοθετήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είδαμε δύο περίστροφα να μας σημαδεύουν» - Συγκλονίζει η σύζυγος του επιχειρηματία μετά την ληστεία του σπιτιού τους στον Άλιμο
«Από θαύμα ζούμε, ο ένας δράστης έλεγε στον άντρα μου ”μην πεις κακιά κουβέντα για εμάς θα σου κόψω και τα 4 δάχτυλα”» λέει η σύζυγος του επιχειρηματία
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ
Μαρία Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει όριο στην αλαζονεία και στην ασυδοσία της Κυβέρνησης» – Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Στην αντεπίθεση η Μαρία Καρυστιανού μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη και την παραίτηση Παπαγεωργίου...
Η Μαρία Καρυστιανού
Η Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» είναι η ισχυρότερη της Πολεμικής Αεροπορίας - Εκπαίδευση νέων ιπτάμενων χειριστών Rafale
Ήδη 8 νέοι ιπτάμενοι έχουν αρχίσει να πετούν με Rafale και μάλιστα 4 από αυτούς προέρχονται από την πρώτη σειρά που ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346
Rafale