Site icon NewsIT

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχή μηνύματα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από οικισμούς

08.08.2024 | 15:31
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχή μηνύματα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από οικισμούς

Αλλεπάλληλα μηνύματα στέλνονται από το 112 για την προληπτική εκκένωση οικισμών λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρέθυμνο. Το απόγευμα της Πέμπτης (8.8.24) εστάλη μήνυμα για την εκκένωση δύο ακόμα οικισμών. Πρόκειται για το Βαθιακό και τον Πλάτανο. Είχε προηγηθεί η προληπτική εκκένωση δύο ακόμα οικισμών.

Λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς, που ξέσπασε χθες Τετάρτη (7.8.24), οι κάτοικοι του χωριού Πλάτανος καλούνται με μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Πλάτανο.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πλάτανος. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλάτανος απομακρυνθείτε προς Λοχριά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η φωτιά έχει φτάσει σε σπίτια στο χωριό Αποδούλου. Μάλιστα, εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού να απομακρυνθούν προς Νίθαυρη.

Λίγο νωρίτερα, οι κάτοικοι του χωριού Βαθιακό καλούνταν με μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Πλάτανο.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαθιακού απομακρυνθείτε προς Πλάτανο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Στο σημείο επιχειρούν 228 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρων, 47 οχήματα, 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Αποδούλου, με τους κατοίκους να κατευθύνονται προς Φουρφουρά.

Στις 12:50 δόθηκε εντολή για απομάκρυνση από το χωριό Αγία Παρασκευή με κατεύθυνση προς Μάνδρες.

Το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες χωρίς κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις που παρέμεναν στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version