Site icon NewsIT

Φωτιά στο Βαρνάβα: Νέα απάντηση της Πυροσβεστικής για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν

14.08.2024 | 17:41
Φωτιά στο Βαρνάβα: Νέα απάντηση της Πυροσβεστικής για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η Πυροσβεστική μετά τη χθεσινή της ανακοίνωση για την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων τις ημέρες της φωτιάς στο Βαρνάβα Αττικής, έβγαλε και νέα ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα (14/8/24).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, τη Δευτέρα, στη μεγάλη φωτιά επιχείρησαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα.

Παράλληλα τονίζεται ότι τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα καταγεγραμμένα στο σύστημα Engage και δεν δέχονται αμφισβήτηση. «Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας» τονίζει σχετικά η Πυροσβεστική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη 13 Αυγούστου 2024.

Ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα.

Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων.

Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version