Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στον Ωρωπό σε δασική έκταση – Δεν απειλούνται σπίτια

Φωτιά στον Ωρωπό σε δασική έκταση – Δεν απειλούνται σπίτια
Φωτογραφία Facebook Group: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (6.7.2023) στο δάσος Μαυροσουβάλας μεταξύ Μαρκοπούλου Ωρωπού και Καλάμου.

Η φωτιά στον Ωρωπό καίει μακριά από σπίτια. Ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και άλλο, λίγο πριν τις 17:00, και τώρα επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων. Παράλληλα, από αέρος δρουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Αν είστε στην περιοχή, μπορείτε να μας στείλετε βίντεο και φωτογραφίες στο info@newsit.gr

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την ένταση των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται η στιγμή που ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής παίρνει νερό από τη θάλασσα, η οποία έχει αρκετό κύμα.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους

Λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο δάσος στον Ωρωπό, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  1. Στην Εθνική Οδό Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσής της με τη ΝΕΟΑΛ
  2. Στην οδό Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Εθνική Οδό Μαρκόπουλου – Ωρωπού.

Φωτογραφία oroposnews.com

Φωτογραφία oroposnews.com

Η έκταση της φωτιάς, όπως φαίνεται από τον δορυφόρο της NASA:

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά»

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

«Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση», πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Νωρίτερα, φωτιά είχε ξεσπάσει στην Ηλεία αλλά και στη Λέσβο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις