Δευτέρα, 12 Αυγ.
30oC Αθήνα

Φωτιά στον Βαρνάβα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση κατοίκων από αστυνομικούς

Φωτιά στον Βαρνάβα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση κατοίκων από αστυνομικούς

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την φωτιά στον Βαρνάβα που συνεχίζει να μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (11.08.2024) οπότε και εκδηλώθηκε.

Το βίντεο, από κάμερα αστυνομικού, αφορά στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις να απομακρύνουν κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα, μακριά από τον κίνδυνο της φωτιάς.

Στο απόσπασμα, αστυνομικοί έχουν μπει στην αυλή μιας κατοικίας και προσπαθούν να πείσουν τον ιδιοκτήτη να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Οι ένστολοι, πάνω στην ένταση της στιγμής, φωνάζουν προς τον κάτοικο να απομακρυνθεί, ο οποίος ήθελε να προστατεύσει την περιουσία του.

Από την έναρξη της φωτιάς, οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ έχουν απομακρύνει τουλάχιστον 40 άτομα – κυρίως ηλικιωμένους- ενώ λίγο μετά τις 19.00 στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΟΠΚΕ για να απεγκλωβιστούν οι πολίτες από κομβόι 25 αυτοκινήτων, τα οποία κύκλωσαν οι φλόγες.

Οι αστυνομικοί που έχουν κληθεί στο μέτωπο της φωτιάς, έχουν αναλάβει πόρτα πόρτα, την απομάκρυνση όσων ιδιοκτητών έχουν μείνει πίσω στις περιουσίες τους. 

Στο παρακάτω βίντεο του newsit.gr, αστυνομικός βρίσκεται στην κεντρική πύλη μιας κατοικίας στον Βαρνάβα και ζητά από τον ένοικο να εγκαταλείψει την οικία του. 

 

Στην περιοχή βρίσκονται 2 διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ, 13 ομάδες ΟΠΚΕ, 21 ομάδες ΔΙΑΣ και 15 περιπολικά Τροχαίας και της Άμεσης Δράσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις