Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Όλο το βράδυ θα δώσουν μάχη οι πυροσβέστες και οι εθελοντές σε μια προσπάθεια να κατασβήσουν τη φωτιά που μαίνεται στους Φούρνους Ικαρίας από το μεσημέρι του Σαββάτου (17/08/2024).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η φωτιά που καίει από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (17/08/2024) στους Φούρνους Ικαρίας καίει χορτολιβαδική έκταση.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή ” Σκάφη” και προχώρησε προς το Καμάρι ενώ μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής. Ωστόσο ο οικισμός δεν απειλείται από τη φωτιά.

Η φωτιά που μαίνεται αυτή την ώρα στην περιοχή Καμάρι των Φούρνων έχει προκαλέσει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί, ενώ οι άνεμοι είναι έντασης 8 μποφόρ και δυσχεραίνουν το έργο τις Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πετούσαν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ δεν κινδυνεύει το εργοστάσιο μελιού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά του νησιού 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις