Ελλάδα

Φωτιές από την Ηλεία μέχρι το Άγιο Όρος – Φλέγεται η περιοχή πολυτελούς ξενοδοχείου στην Αργολίδα

Στο πόδι είναι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου έχουν ξεσπάσει δύσκολες πυρκαγιές, λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μία από αυτές είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κρανίδι σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, στην περιοχή Κοράκια, στην Αργολίδα. Πρόκειται για το συγκρότημα ΑΜΑΝ ΖΟΕ. Μέχρι να πέσει το φως της μέρας επιχειρούσαν και από αέρος ένα ελικόπτερο Erickson και ένα Bell214.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που τραβήχτηκαν από το ξενοδοχείο!

xenodoxeio

Σύμφωνα με τις argolikeseidhseis, η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην πρώτη είσοδο του συγκροτήματος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα και προσωπικό από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου ενώ πήγαν  ενισχύσεις από Ναύπλιο και Άργος. Στην πυρκαγιά έχει σπεύσει και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για να παράσχουν όποια βοήθεια χρειαστεί.

xenodoxeio

Νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκαν ακόμα δυο μικρές εστίες μέσα στο Κρανίδι οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα ενώ η πιθανότητα να προκλήθηκαν από εμπρησμό εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με επικοινωνία του newsit.gr με άνθρωπο μέσα από το ξενοδοχείο, αυτό εκκενώνεται λόγω της φωτιάς!

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Εκκενώνουμε όλα τα δωμάτια»!

Πύρινη κόλαση στην Άμφισσα – Εκκενώνεται η Βόρεια Ιτέα

Στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Άμφισσα, επιχειρούν μέχρι να πέσει το φως ένα Erickson και 2 CL215, 2 Chinook, ένα CL415, 2 Tractores και ένα επιπλέον Erickson, ενώ οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με επίγειο ΜΕΤΠΕ Στερεάς.

Την ίδια ώρα, το πράσινο φως για την εκκένωση της Βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα, έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

Πυρκαγιά στο Άγιο όρος

Στο μεταξύ, στη φωτιά που ξέσπασε στο Άγιο Ορος (ακρωτήριο Αράπης) επιχειρούν επίγειες και Ε/ Π Mi8.

Καλύτερη η κατάσταση στην Ηλεία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην Ηλεία η εικόνα της πυρκαγιάς έχει βελτιωθεί. Νότια προς Λάττα δεν υπάρχει πρόβλημα, ανατολικά προς Κάλφα «δουλεύεται» και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί σύντομα.

Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στο Καμπί η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται καλά, ενώ επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 18χρονος από τη Νέα Αγχίαλο κρεμάστηκε επειδή οι συμμαθητές του τον είχαν στο περιθώριο» λέει η οικογένειά του
Ο 18χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας καθώς βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού - Οι συμμαθητές του τον είχαν απομονώσει από τις παρέες τους και δεν τον καλούσαν σε κοινωνικές δραστηριότητες
Σχοινί με θηλιά
Απίστευτο περιστατικό σε λεωφορείο στην Πάτρα: 58χρονος χτύπησε γυναίκα με ρόπαλο και προσπάθησε να επιτεθεί και σε αστυνομικούς
Ο άνδρας εν τέλει συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση όπλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων
Περιπολικό της αστυνομίας