Τρίτη, 2 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Φωτιές: Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχεία στην Καρδάμαινα της Κω- Δύσκολη νύχτα και στη Χίο, συνελήφθη 63χρονος για εμπρησμό

Φωτιές: Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχεία στην Καρδάμαινα της Κω- Δύσκολη νύχτα και στη Χίο, συνελήφθη 63χρονος για εμπρησμό
kosnews24

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στην Κω και με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Καρδάμαινας.

Το 112 ήχησε στην Καρδάμαινα για να εκκενωθεί η περιοχή, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το απόγευμα καθώς η φωτιά στη Κω έχει πάρει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις.

Ξενοδοχεία και σπίτια στην περιοχή έχουν εκκενωθεί και κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας μεταφέρονται σε ξενοδοχεία στο Μαρμάρι, στο στάδιο της Αντιμάχειας όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του kosnews24, καθώς και σε σχολεία. Η μεταφοράς τους γίνεται με τουριστικά λεωφορεία καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στην ευρεία περιοχή της Καρδάμαινας με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά στη Χίο: Ολονύχτια μάχη σε δυο ενεργά μέτωπα

Δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στην περιοχή Κουκουδότσουμπος και το άλλο νότια της Σιδηρούντας βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το politischios, με την πυρκαγιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Χίο παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους ρίψεις νερού, επιστρέφοντας στις βάσεις τους, αφήνοντας το έργο της κατάσβεσης στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συνολικά στο σημείο επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Χίο καθώς και 21 οχήματα.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς η νύχτα αναμένεται δύσκολη, ήδη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο 5 πυροσβέστες τραυματίες με εγκαύματα, χωρίς η κατάσταση τους να εμπνέει ανησυχία.
Οι άνεμοι στην περιοχή είναι μέτριας έντασης από βόρειες διευθύνσεις με τάσεις εξασθένισης (σύμφωνα με τις προβλέψεις) κάτι που ίσως βοηθήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω το πύρινο μέτωπο.

Στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα (01/07/2024) στη Χίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ο 63χρονος άνδρας συνελήφθη μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας για την φωτιά στη Χίο.

Συγκεκριμένα «συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο Τρίτη (02/07/2024) ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις