Τρίτη, 2 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Φωτιές σε Κω και Χίο: Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Εφιάλτης για κατοίκους και τουρίστες

Φωτιές σε Κω και Χίο: Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Εφιάλτης για κατοίκους και τουρίστες

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Χίο και της φωτιάς στη Κω, όπου εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν βρει καταφύγιο σε γήπεδα και σε σχολεία μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, που συμβάλουν σημαντικά στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κω. Παράλληλα, στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ η εικόνα της φωτιάς είναι σαφώς βελτιωμένη.

Σε ξενοδοχεία περιοχών δίπλα από το Μαρμάρι, στο Στάδιο της Αντιμάχειας, καθώς και σε σχολεία μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στις 11.50 το πρωί στις Πόρτες Αντιμάχειας απειλούσε όλη τη νύχτα τον οικισμό.

Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για έλεγχο της πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες.

Πηγή φωτογραφίας: kosnews24.gr

Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς και στη Χίο, όπου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Τουλάχιστον 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος, ενώ η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη. 

Στη Χίο τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες και ένας εθελοντής στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ ένας 63χρονος έχει συλληφθεί, που σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως έκαιγε ξερά χόρτα…

Οι τραυματίες φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας από το Μετόχι Σιδηρούντας, ενώ το μέτωπο κινείται προς την παραλία της Ελίντας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις