Σάββατο, 10 Αυγ.
31oC Αθήνα

Φωτιές στη Βάρη: Νέα ντοκουμέντα από τη δράση του εμπρηστή – Αρνείται την εμπλοκή του ο 66χρονος καθηγητής

Φωτιές στη Βάρη: Νέα ντοκουμέντα από τη δράση του εμπρηστή – Αρνείται την εμπλοκή του ο 66χρονος καθηγητής

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση του εμπρηστή καθηγητή και συγγραφέα ο οποίος βρίσκεται πίσω από τέσσερις φωτιές στη Βάρη φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Από το βίντεο, διακρίνεται η σκιά ενός άνδρα, του εμπρηστή, να κινείται στην περιοχή της Βάρης το βράδυ της 8ης Ιουνίου.

Δευτερόλεπτα αργότερα η φωτιά φουντώνει και κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον εμπρηστή, ο οποίος φοράει τζιν παντελόνι, μαύρο αμάνικο μπλουζάκι, λευκά παπούτσια και τα μαλλιά του είναι πιασμένα κοτσίδα.

Στις 11 και 4 πρώτα λεπτά με στουπί και εύφλεκτο υγρό βάζει την φωτιά σε κλαδιά, 26 δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται ο εμπρηστής να απομακρύνεται από το σημείο που αποφάσισε να κάψει.

Οι φλόγες θεριεύουν και εκείνος περπατάει ατάραχος σα να μην έχει συμβεί τίποτα και χάνεται μέσα στη νύχτα.

«Από τα στοιχεία των καμερών της περιοχής φαίνεται η δράση του εμπρηστή ο οποίος βάζει φωτιά με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια απομακρύνεται», ανέφερε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Δύο ώρες μετά την φωτιά που έβαλε ο άνδρας κι αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν σβήσει την πυρκαγιά, ο εμπρηστής επιστρέφει ξανά στο ίδιο σημείο.

Καταγράφεται ξανά από την κάμερα ο ίδιος άνδρας, με άλλα ρούχα αυτή τη φορά. Ακολουθεί την ίδια διαδρομή, για να δει το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, ο 66χρονος καθηγητής, ο οποίος προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για 3 φωτιές στην περιοχή της Βάρης και μία απόπειρα, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Μάλιστα, κατά την απολογία του προσκόμισε βιντεοληπτικό υλικό που τον έχει καταγράψει σε άλλη χρονική στιγμή να ψωνίζει, σε μίνι μάρκετ της περιοχής του προκειμένου να αποδείξει ότι ο σωματότυπός του δεν μοιάζει με εκείνον του εμπρηστή.

Η ανακρίτρια ωστόσο δεν πείστηκε και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Το ανακριτικό της πυροσβεστικής έφτασε σε αυτό το πρόσωπο από τα στοιχεία που φαίνονται στις κάμερες αλλά και τις μαρτυρίες για το οποίο θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για την ενοχή ή την αθωότητα του», σημείωσε ο Καλλιακμάνης.

«Υποβάλλαμε κάποια αιτήματα με το απολογητικό μας υπόμνημα και περιμένουμε την εξέλιξή τους. Άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να διενεργηθεί τεχνική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζουν αν ο 66χρονος είναι ο ίδιος άνδρας, ο οποίος αποτυπώνεται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας, να βάζει τη μεγάλη φωτιά σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, στις 19 Ιουνίου, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις