Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Φωτιές στη Βάρη: Οι κάμερες ασφαλείας πρόδωσαν τον συγγραφέα και καθηγητή φερόμενο ως εμπρηστή

Φωτιές στη Βάρη: Οι κάμερες ασφαλείας πρόδωσαν τον συγγραφέα και καθηγητή φερόμενο ως εμπρηστή

Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι ένας καθηγητής βρίσκεται πίσω από τέσσερις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης. Ο άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα (5.8.2024) ως εμπρηστής και έκτοτε κρατείται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, που φαίνεται να έβαζε φωτιές στη Βάρη, είναι καθηγητής και συγγραφέας και μάλιστα δίδασκε στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για πέντε χρόνια. Ο καθηγητής θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη (7.8.2024).

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχο μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.

Σημειώνεται πως ο καθηγητής μαζί με έναν φίλο του, είχαν στείλει τον Μάιο επιστολή στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου διαμαρτύρονταν για τα ακαθάριστα οικόπεδα, λέγοντας πως αποτελούν κίνδυνο για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής κατάφερε και έφτασε στα ίχνη ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα.

Κατάφεραν, δε, να εντοπίσουν αρκετά βίντεο με τα χαρακτηριστικά του καθηγητή, λίγο πριν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε ένα από τα βίντεο – από την 8η Ιουνίου, μέρα κατά την οποία ξέσπασαν δύο φωτιές στην περιοχή – φαίνεται ένας άνδρας με τα χαρακτηριστικά του καθηγητή, να περνά από ένα σημείο, να σκύβει, να επεξεργάζεται κάτι με τα χέρια του και στη συνέχεια να αποχωρεί. Λίγα λεπτά μετά ακριβώς σε εκείνο το σημείο εκδηλώθηκε πυρκαγιά. 

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις 9 Ιουνίου ο ίδιος έχει καταγραφεί ξανά σε βίντεο να κάνει ύποπτες κινήσεις. Συγκεκριμένα, φαίνεται ο ίδιος άνδρας με τα ίδια παπούτσια φαίνεται να περνά από άλλο σημείο και να πετά ένα φλεγόμενο στουπί. 

Η φωτιά δεν άναψε με τον άνδρα να συνεχίζει να περπατά. Λίγα μέτρα παρακάτω ο ίδιος σκύβει ξανά και προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα. Μόλις είδε ότι η προσπάθειά του είχε τα αποτελέσματα που ήθελε, αποχώρησε.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία στα χέρια τους οι άνδρες της Πυροσβεστικής αναζήτησαν μάρτυρες. Κάτοικος της περιοχής σημείωσε πως υπάρχει άνθρωπος που μένει στη γειτονιά με αυτά τα χαρακτηριστικά, ενώ άλλοι δύο αναγνώρισαν τη φιγούρα του άνδρα από το βίντεο.

Ο άνδρας έχει συλληφθεί και μέχρι αυτή την ώρα δεν αποδέχεται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την πρόκληση των πυρκαγιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις