Κυριακή, 11 Αυγ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στο Βαρνάβα: Φλόγες 25 μέτρων και άνεμοι 8 μποφόρ – Κάηκαν σπίτια στο Νέο Μάζι στα Μέγαρα

Φωτιά στο Βαρνάβα: Φλόγες 25 μέτρων και άνεμοι 8 μποφόρ – Κάηκαν σπίτια στο Νέο Μάζι στα Μέγαρα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/24) σε αγροτοδασική έκταση και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα σε οικισμό και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στο Βαρνάβα… Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, συμμετέχουν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ μηνύματα του 112 φτάνουν συνεχώς στα κινητά των κατοίκων για να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον Βασίλη Βαθρακογιάννη, που έγινε στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, ξέσπασαν 40 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.«Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βασόιλης Κικίλιας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα έχει περιοριστεί και οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Μισή ώρα μετά, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα με ριπές ανέμων 8 μποφόρ. Εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Οι φλόγες ξεπερνούν τα 25 μέτρα! Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρχών».

Απεγκλωβισμοί πολιτών και ένα καμένο όχημα της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμούς πολιτών χρειάστηκε να κάνει η ΟΠΚΕ από την περιοχή του Βαρνάβα!

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr καταστράφηκε ολοσχερώς ένα όχημα της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους οι πυροσβέστες.

Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα για τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με την Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, στις 6 το απόγευμα στο Καπανδρίτι για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα:

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τις εικόνες που μετέδωσε, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα παραδόθηκε στις φλόγες το πρώτο σπίτι:

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Βαρνάβα, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1)Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2)Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3)Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Στις παραπάνω εκτροπές, κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα…

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα – Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια στο Νέο Μάζι

Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα, σε ύφεση είναι από τις 17.00 το απόγευμα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, σε δασική έκταση στην περιοχή Νέο Μάζι. Λίγο μετά τις 15.00 εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή Νέο Μάζι να εκκενώσουν προς Αιγειρούσες.

Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 68 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Όπως είπε στο Open ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, στις 17.00 το απόγευμα: «Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η Πυροσβεστική προσπαθεί να αποφύγει τυχόν αναζωπυρώσεις. Πληροφορίες από τον αντιπεριφερειάρχη λένε ότι έχουν καεί 4 σπίτια στο Νέο Μάζι».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πάντως, ο δυνατός αέρας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ στην Αττική, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο της κατάσβεσης…

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις