Ελλάδα

Φρίκες: Ο μυθικός προορισμός του Ομήρου που μοιάζει με όνειρο

Καταγάλανα νερά, πράσινα τοπία και εικόνες που σε μαγεύουν. Τι άλλο θα διάλεγε ο Όμηρος για σπίτι του Οδυσσέα και καταφύγιό του;

Η Ιθάκη σίγουρα έχει το προβάδισμα της πατρίδας του Οδυσσέα και όχι άδικα. Κάποια μέρη μάλιστα στο νησί ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο και ένα από αυτά είναι με σιγουριά οι Φρίκες.

Μοιάζουν με παράδεισο και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους είτε από φωτογραφίες είτε αν είσαι τυχερός και βρεθείς εκεί και το θαυμάσεις από κοντά. Ένας μυθικός προορισμός που μπορεί να μπει στο πλάνο σου για πασχαλινές ή καλοκαιρινές διακοπές.

Οι Φρίκες, λοιπόν, είναι ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του, σε απόσταση μικρότερη των 20 χιλιομέτρων από το Βαθύ. Αυτό το γραφικό ψαροχώρι, όμως, με τους λιγοστούς κατοίκους δεν είναι απλώς όμορφο αλλά έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ήταν μπροστά το παιδί μου σε μια από τις πράξεις» λέει η πρώην σύζυγος του προπονητή στην Ηλιούπολη που κατηγορείται για βιασμούς αθλητριών του
Η 39χρονη μητέρα δηλώνει πως ακόμη και σήμερα που εκείνος βρίσκεται στη φυλακή, τρέμει για τη σωματική ακεραιότητα τη δική της και του παιδιού της.
Περιπολικό της αστυνομίας
Καιρός αύριο: Χιόνια στα ορεινά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια – Έως 22 βαθμούς η θερμοκρασία
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ
Συννεφιά και αφρικανική σκόνη