Site icon NewsIT

Φθινοπωρινά ταξίδια σε ορεινά χωριά στην αγκαλιά της φύσης

11.09.2024 | 07:01
Φθινοπωρινά ταξίδια σε ορεινά χωριά στην αγκαλιά της φύσης

Rear view of female tourist exploring old ruins of Greek Amphitheatre against mountains during sunny day

Ήρθε η ώρα για τα πρώρα φθινοπωρινά ταξίδια σε ορεινά χωριά. Το καλοκαίρι ημερολογιακά αποτελεί παρελθόν, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εδώ για να μας βασανίζουν, αλλά και να μας ξεσηκώνουν!

Και μπορεί να μην έχουμε οι περισσότεροι άλλη καλοκαιρινή άδεια, όμως, υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα για ωραιότατες μίνι αποδράσεις από το κλεινόν άστυ.

Και αν δεν θέλετε άλλη παραλία, αλλά προτιμάτε χαλαρές στιγμές στην «αγκαλιά» της φύσης για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και τα πνευμόνια σας με μπόλικο οξυγόνο, σας έχουμε παρακάτω τέσσερα χωριά κοντά στην Αθήνα για φθινοπωρινές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα.

Δελφοί – Φωκίδα: Αν είστε από εκείνους που θέλουν τις εκδρομές του να τις συνδυάζουν και με αρχαιολογικό τουρισμό, οι Δελφοί είναι ο ιδανικός προορισμός. Μια απόδραση στον «Ομφαλό της Γης» είναι αυτό που χρειάζεστε όλες τις εποχές του χρόνου, πολύ περισσότερο τώρα το φθινόπωρο, μιας και το σκηνικό είναι ανεπανάληπτο.

Οι Δελφοί ήταν η αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου και αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με το όνομα Πυθώ.

Εκεί επέλεξαν οι αρχαίοι Έλληνες να κτίσουν τον 7ο αιώνα π.Χ. τους λατρευτικούς ναούς στους θεούς τους, τον Απόλλωνα και την Αθηνά.

Σήμερα αυτή η ιστορία είναι διάχυτη παντού και το μέρος σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις από κοντά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version