Σάββατο, 29 Ιουν.
31oC Αθήνα

Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του βαρυποινίτη, τον έσφαξε με κουζινομάχαιρο για τη θερμοκρασία

Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του βαρυποινίτη, τον έσφαξε με κουζινομάχαιρο για τη θερμοκρασία
eurokinissi

Ομολόγησε ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 35χρονου Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού και του τραυματισμού με μαχαίρι του 45χρονου Κοσοβάρου συγκρατούμενού του.

Μάλιστα όπως υποστήριξε στις Αρχές σκότωσε τον συγκρατούμενό του στις φυλακές Κορυδαλλού με ένα κουζινομάχαιρο καθώς τσακώθηκαν για την…θερμοκρασία. 

Ο δράστης είναι ένας ισοβίτης Αλβανός που είχε καταδικαστεί για την δολοφονία ενός 35χρονου ομοεθνή του και του μόλις 23 μηνών γιου του στην Καλαμάτα!

Όπως έγινε γνωστό ταυτοποιήθηκε από βίντεο που υπήρχαν στον χώρο και  κατά την εξέτασή του από τον Ανθρωποκτονιών ομολόγησε την πράξη του.

Ο νεκρός βαρυποινίτης το 2017 είχε δολοφονήσει έναν ψιλικατζή και μία ηλικιωμένη πάνω σε ληστεία, είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Χανίων, ενώ είχε συλληφθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με επεισοδιακό τρόπο. Ο τραυματίας εξέτιε ποινή για ναρκωτικά.

Η συμπλοκή συνέβη στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, για ανθρωποκτονίες και βαριά αδικήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφορμή για την συμπλοκή φαίνεται ότι δόθηκε όταν οι υπεύθυνοι των φυλακών ζήτησαν από τους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών, κάποιοι δέχτηκαν και κάποιοι αρνήθηκαν και ξέσπασε τσακωμός μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αιματηρή συμπλοκή που φαίνεται ότι οφειλόταν στο ποια ομάδα θα είχε τον πρώτο λόγο.

Η «σχέση» θύτη και θύματος

Ο δολοφόνος και του θύμα του το 2018, μαζί με ακόμη δυο άτομα, είχαν αποδράσει κατά την μεταγωγή τους στην Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα όταν το όχημα της Αστυνομίας έμπαινε στο πλοίο, αυτοί κατάφεραν να βγάλουν τις χειροπέδες τους και όταν άνοιξε η πόρτα, κατάφεραν να απωθήσουν τον αστυνομικό και εξαφανίστηκαν.

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις