Μια νεφροπαθής Ελληνίδα της Αυστραλίας γέννησε το δεύτερο παιδί της, ενώ βρισκόταν σε αναμονή για μεταμόσχευση νεφρού
H μικρή Αντζελίνα είναι ένας άγγελος που ήρθε στον κόσμο ως εκ θαύματος. Η μητέρα της Βίκυ Χρυσικού, έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο για να γεννήσει το πανέμορφο αυτό κοριτσάκι καθώς, αγνοώντας τις συμβολές των γιατρών της, έμεινε έγκυος ενώ βρισκόταν σε αναμονή για μεταμόσχευση νεφρού.
«Την ονομάσαμε Αντζελίνα, γιατί είναι πραγματικά ένας άγγελος… είναι ο μικρός μας άγγελος που ήρθε στον κόσμο σαν θαύμα», δήλωσε στην εφημερίδα Herald Sun η κ. Χρυσικού. «Μερικές φορές, δεν μπορώ να πιστέψω ότι την κρατώ στην αγκαλιά μου μετά από τόσους φόβους που είχα στο μυαλό μου γι’ αυτήν και την εγκυμοσύνη μου».
Η κ. Χρυσικού -που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση- διέτρεξε το ρίσκο επικίνδυνων επιπλοκών στην εγκυμοσύνη της για να γεννήσει το δεύτερο παιδί της. Το ρίσκο της, όμως, άξιζε τον κόπο και η ίδια έδειξε απόλυτα ευτυχισμένη όταν αντίκρισε το πανέμορφο κοριτσάκι της που γεννήθηκε στο Southern Health’s Jessie McPherson Private Hospital, πριν από πέντε μέρες. Ελάχιστες γυναίκες με νεφρική ανεπάρκεια καταφέρνουν να γεννήσουν στη Βικτώρια κάθε χρόνο. Εκτός του ότι γεννήθηκε τρεις εβδομάδες πρόωρα και ζύγιζε μόλις 2,4 κιλά, η μικρή Αντζελίνα είναι απολύτως υγιής.
Η νεφρική ανεπάρκεια της κ. Χρυσικού προκλήθηκε όταν προσβλήθηκε στα 17 της χρόνια από λύκο, μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα πρώτα αρνητικά σημάδια φάνηκαν περίπου δέκα χρόνια πριν. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πριν περίπου δύο χρόνια σε τέτοιο βαθμό ώστε άρχισε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.
Η κ. Χρυσικού, που έχει ήδη ένα κοριτσάκι, την πεντάχρονη σήμερα Χλόη, στην οποία ήθελε απεγνωσμένα να χαρίσει ένα αδελφάκι, έτσι ώστε να «ολοκληρωθεί» η οικογένειά της.
«Είχα την επιλογή να περιμένω για τη μεταμόσχευση του νεφρού, αλλά τότε θα ήμουν γεμάτη με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα».
Ο μαιευτήρας δρ. Τζον Ρίγκαν, είπε ότι η κ. Χρυσικού ήταν επιρρεπής σε υψηλή αρτηριακή πίεση, προεκλαμψία και κακή λειτουργία του πλακούντα σε σχέση με τις υγιείς γυναίκες.
Υπήρχε πολύ μικρή πιθανότητα θανάτου για την ίδια ή το μωρό, αλλά ήταν πολύ πιθανότερο το μωρό να γεννηθεί πρόωρα και κάτω του κανονικού μεγέθους.
Η κ. Χρυσικού, είχε ειδοποιηθεί για τον κίνδυνο που διέτρεχε, αλλά η ίδια είχε ήδη αποφασίσει. «Θα αποκτούσα αυτό το μωρό ότι και να γινόταν και, πράγματι, άξιζε τον κόπο», τονίζει.