Ελλάδα

Γεωργιάδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Το μόνο μέτρο που αποκλείω είναι ένα ολικό lockdown

«Το έχω ξαναπεί το μόνο μέτρο που αποκλείω είναι ένα ολικό lockdown», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν. 

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης «η κοκορομαχία των κομμάτων για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν έχει καμμία σημασία, όταν ο κορονοϊός σκοτώνει και δημιουργεί δράματα, ειδικά για τους άνω των 60 ετών».

«Οι 95% που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών και η απόφαση για την υποχρεωτικότητα δεν πάρθηκε εύκολα από την κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας για την απόφαση της υποχρεωτικότητας ότι «κρίθηκε ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να πείσουμε τους πολίτες, ενώ η εμφάνιση της “Όμικρον” δημιουργούσε δυνητικά κινδύνους στο μέλλον που θέλουμε να προλάβουμε».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις. «Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να σώσουμε ζωές και αν αυτές οι περίπου 3.000 ζωές, που θα σωθούν με αυτό το μέτρο, κοστίζουν 100 ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπεύθυνοι και οι σοβαροί».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελική ευθεία για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων – Οι ημερομηνίες ορόσημα της σχολικής χρονιάς
Το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς θα «χτυπήσει» στις 16 Μαΐου στα λύκεια και στις 28 Μαΐου στα γυμνάσια - Το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα λήξει στις 13 Ιουνίου 2025
Πανελλήνιθες εξετάσεις
Καιρός σήμερα: Μέχρι τους 26 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο – Βροχές στα ηπειρωτικά, καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ
Άνθρωποι περπατούν με ομπρέλες στη βροχή