Ελλάδα

Γεράκι κάνει απίστευτο ταξίδι Μαδαγασκάρη – Αντικύθηρα σε 28 ημέρες!

Η πλαγάρα (σπάνιο είδος γερακιού) πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ταξίδι της μετανάστευσής της και η διαδρομή που καλύπτει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι συγκλονιστικό!

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος γερακιού που αναπαράγεται στις βραχώδεις και απρόσιτες ακτές όπως αυτές των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης. Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, οι μαυροπετρίτες ξεχειμωνιάζουν βασικά στη Μαδαγασκάρη, επιστρέφοντας τον Απρίλιο και Μάιο.

Φωλιάζουν σε νησίδες σ’ όλη τη Μεσόγειο μ’ ένα απομακρυσμένο πληθυσμό στα Κανάρια νησιά.

Ωστόσο παρά τη φαινομενικά ευρεία κατανομή, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού βρίσκεται συγκεντρωμένη στην Ελλάδα όπου ο μαυροπετρίτης φωλιάζει σε αρκετές δεκάδες νησίδες σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, καταιγίδες και χαλάζι σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ανατολική Στερεά
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου
Βροχή