Ελλάδα

Γιάννης Πλακιωτάκης: Μπλόκο σε 2.500 επιβάτες στα λιμάνια το τριήμερο – Ελλιπείς έλεγχοι μέχρι πρότινος

Περίπου 2.500 πολίτες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν σε νησιωτικούς προορισμούς το περασμένο τριήμερο, καθώς δεν τους επετράπη η επιβίβαση στα πλοία της γραμμής. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN και επισήμανε πως οι έλεγχοι από το Λιμενικό έχουν ενταθεί. 

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε πως υπήρχαν ελλιπείς έλεγχοι στα πλοία – καθώς οι έλεγχοι γινόντουσαν από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες το τελευταίο διάστημα – λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γι’ αυτό ανέλαβε το Λιμενικό και πλέον αποδεδειγμένα γίνονται έλεγχοι. Αρκεί να σας πω πως το περασμένο τριήμερο 2.500 πολίτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία».  

Σημείωσε πως είναι προτιμότερη μια μικρή ταλαιπωρία «παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου» και συνέχισε λέγοντας: «Για τους ελέγχους χρειάζεται η συνεργασία όλων». 

Μιλώντας για τα σκάφη αναψυχής και τους θαλαμηγούς είπε πως: «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που δραστηριοποιούνται. Μόνο δειγματοληπτικά μπορεί να γίνει ο έλεγχος».

 

«Τα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας για εμάς αποτελούν προτεραιότητα. Για συγκεκριμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα λαμβάνουμε μέτρα, για να μην χάσουμε την τουριστική χρονιά» τόνισε.

«Δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί το Λιμενικό να επιβάλλει πρόστιμα και συλλήψεις και το μόνο που ζητείται είναι η συνεργασία των επιβατών.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 57χρονος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του μετά την επίθεση του 51χρονου δράστη με το κατσαβίδι - «Τον χτύπησε με πέτρα κι έφυγε»
«Τον ρώτησε αν "είναι αγρότης" και τον χτύπησε» λέει στο newsit.gr ο γιος του 57χρονου, του πρώτου θύματος των άγριων επιθέσεων του 51χρονου στο Κορωπί
Ο δράστης του Κορωπίου
Από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στον τραυματισμό των αστυνομικών στο Κορωπί - Δύο περιστατικά σε ΑΤ μέσα σε έναν χρόνο
Την 1/4/2024 η Κυριακή Γρίβα έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ στις 30/3/2025 ο 51χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στο Κορωπί
Το ΑΤ Κορωπίου μετά την επίθεση του 51χρονου σε 3 αστυνομικούς