Ελλάδα

Γιατρός ΜΕΘ στο Θριάσιο με κορονοϊό – Ελέγχονται άλλοι 40

Συναγερμός έχει σημάνει στο Θριάσιο καθώς μια γιατρός γενικής ΜΕΘ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ανησυχία για άλλους 40 εργαζόμενους αλλά και ασθενείς.

Γιατρός ΜΕΘ στο Θριάσιο που είναι και νοσοκομείο αναφοράς βρέθηκε σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η γιατρός εργαζόταν στην γενική ΜΕΘ και αυτή την ώρα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε άλλους 40 εργαζόμενους γιατρούς και νοσοκόμους.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπουν σε καραντίνα. Αργά το βράδυ αναμένονται και οι εργαστηριακοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 136 υγειονομικοί έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα από τον κορονοϊό, ενώ οι 6 από αυτούς νοσηλεύονται. Ένας τεχνολόγος κατέληξε, ο οποίος όμως, δεν είχε προσβληθεί από τον ιό στο νοσοκομείο, όπου υπηρετούσε, αλλά μετά από επαφή με κρούσμα του εξωτερικού.

Συνολικά σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 136 υγειονομικοί νοσούν και οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ κάνει αναφορά και σε έναν νεκρό ο οποίος όμως δεν νόσησε στην εργασία του.

Καλεί την κυβέρνηση να κάνει εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή ή έχουν ήπια συμπτώματα. Τέλος, αναφέρουν ότι το ευχάριστο είναι ότι οι 29 συνάδελφοί τους από το Νοσοκομείο Παπανικολαου οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τους 4 νοσούντες συναδελφους είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εδώ η 34χρονη δολοφόνος από την Πιερία έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της - «Σίγουρα είχε συνεργούς» λέει ο πατέρας του θύματος
Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα του newsit.gr αποτυπώνεται το σημείο, όπου οι αστυνομικοί μετά από σκάψιμο, εντόπισαν το κρανίο και τα οστά από την ωμοπλάτη του 58χρονου
Πιερία: Εδώ η 34χρονη δολοφόνος έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της – «Σίγουρα είχε συνεργούς» λέει ο πατέρας του θύματος
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 34χρονη που σκότωσε τον 58χρονο σύντροφό της στην Πιερία - Οι ζωγραφιές του 3χρονου παιδιού τους που προβλημάτισαν τις Αρχές
Παιδοψυχολόγος εξέτασε το μικρό παιδί κι από τις ζωγραφιές του κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην οικογένειά του
Πιερία: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 34χρονη που σκότωσε τον 58χρονο σύντροφό της και μετά τον έθαψε στην αυλή του σπιτιού
Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επιστήμονες για τους σεισμούς στη Σαντορίνη: «Μοιάζει όλο και πιο απίθανη μία ισχυρότερη δόνηση»
«Τα σενάρια που έχουμε "τρέξει" δεν δείχνουν κάτι το σημαντικό... όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει τη φύση» δήλωσε ο κ. Παπαζάχος στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με φορείς του νησιού
Σαντορίνη: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κωνσταντίνος Παπαζάχος για τους σεισμούς – «Μοιάζει όλο και πιο απίθανη μία ισχυρότερη δόνηση»