Δευτέρα, 29 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του ζητά η εισαγγελέας

Γιώργος Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του ζητά η εισαγγελέας

Την ένοχη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε η εισαγγελέας.

Να κριθούν ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 στον Άλιμο, οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια ηλικίας 41 και 49 ετών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, ζήτησε την ένοχη των δύο κατηγορουμένων από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, δείχνοντας ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας τις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.

«Θα ξεκινήσω από το τέλος. Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είπε η εισαγγελική λειτουργός, απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Όπως εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός, ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης και από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις.

«Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας, επιχειρώντας να δώσει μία απάντηση για το κίνητρο της δολοφονίας.

Για τους δύο κατηγορούμενους η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως «είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης» και επεσήμανε πως «μπορεί αυτά που έγγραφε ή θα έγγραφε (ο Γιώργος Καραϊβάζ) να ενοχλούσαν».

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε ότι το αυτοκίνητο της εταιρείας του 49χρονου κατηγορούμενου, βρέθηκε στην περιοχή την μοιραία ημέρα, γιατί μοίραζαν φυλλάδια.

Μάλιστα, η εισαγγελέας εξήγησε πως η καθυστέρηση της σύνδεσης του επίμαχου αυτοκινήτου με τους κατηγορούμενους, ήταν γιατί η εταιρεία ήταν στο όνομα της συντρόφου του 49χρονου.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελέας τόνισε πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος, ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις