Site icon NewsIT

Γιώργος Καραϊβάζ: «Λύγισε» η χήρα του δημοσιογράφου στη δίκη για τη δολοφονία του – Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας

05.07.2024 | 13:25
Γιώργος Καραϊβάζ: «Λύγισε» η χήρα του δημοσιογράφου στη δίκη για τη δολοφονία του – Τι κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας

Δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Με τις καταθέσεις των μελών της οικογένειας αλλά και αυτοπτών μαρτύρων άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδρόπουλου, καταθέτοντας στη δίκη, είπε πως ο σύζυγός της «ήταν εργασιομανής και άνθρωπος του καθήκοντος» ενώ πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια ασχολιόταν πολύ έντονα με το οργανωμένο έγκλημα.

«Ήταν ένας από έγκυρους και έγκριτους δημοσιογράφους στο αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν ένας καταξιωμένος αστυνομικός συντάκτης», τόνισε η μάρτυρας.

«Δεν ήταν κύριο αντικείμενο της συζήτησης μας η δημοσιογραφική ενασχόληση του Γιώργου. Άκουγα ότι μίλαγε με κάποιον Δημήτρη. Μίλαγε με εκάστοτε υπουργού, υφυπουργό, γενικό γραμματέα, με ποινικούς και εκάστοτε εμπλεκόμενο στο ρεπορτάζ του, αυτό μπορώ να το πιστοποιήσω » τόνισε η μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Δεν σας έλεγε για αυτά που έγραφε;
Μάρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Το bloko.gr το διαβάζατε;
Μάρτυρας: Όχι μόνο εγώ όλοι.
Εισαγγελέας: Αυτό που είχε γράψει για τον Μάλαμα; Δεν ξέρετε τίποτα; Έχει γράψει ότι δέχθηκε απειλές, το ξέρατε;
Μάρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Το βγάζει στη δημοσιότητα και δεν το λέει στη γυναίκα του;
Μάρτυρας: Τον έμπλεξαν σε μια ιστορία, δεν ξέρω καν αν είχε βάλει δικηγόρο. Γνωρίζω ότι είχε πάει και είχε καταθέσει …γενικώς δεν εκμυστηρεύονταν το ρεπορτάζ του.
Εισαγγελέας: Ούτε σας είπε ποτέ «ξέρω και άλλα και θα τα πω στη πορεία»….;
Μάρτυρας: Όχι, σίγουρα όμως κάποιος ενοχλήθηκε από αυτά που έγραφε για το οργανωμένο έγκλημα.

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ μάλιστα «έσπασε» όταν χρειάστηκε να αναφερθεί στη δολοφονία του με τον πρόεδρο να επισημαίνει πως δεν χρειάζεται να μπει σε λεπτομέρειες καθώς υπάρχουν άλλοι μάρτυρες που θα περιγράψουν το περιστατικό.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραιβάζ.«Δεν μου έλεγε αν κάτι τον απασχολούσε. Μου έλεγε πάντα «είμαι καλά μαμά». Για τη δουλειά του μου έλεγε ότι όλα ήταν καλά. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς. Έτσι όπως αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού μου να τιμωρηθούν και αυτοί όπως τους αξίζει.

«Να τιμωρηθούν οι ένοχοι όλοι» κατέθεσε η μητέρα του Γιώργου Καραιβαζ με τον πρόεδρο να της απαντά «Για αυτό κάνουμε αυτή τη δίκη.»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του δημοσιογράφου. Ο μάρτυρας είπε στη κατάθεση του πως ο σωματότυπος του δράστη ταιριάζει με αυτόν ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, εργαζόμενος στο δήμο Αλίμου, περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας του δημοσιογράφου, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στα μέλη της οικογένειας του δημοσιογράφου που ξέσπασαν σε κλάματα. «Ήμουν με τους συναδέλφους μου. Ακούμε το μπαμ. Γυρίζουμε. Στο σημείο, έχει μία πέργκολα ξύλινη, εκεί ακούστηκε, άκουσα κάτι σαν εξάτμιση και ένα «αααα». Νόμιζα ότι κάηκε ο άνθρωπος από την εξάτμιση. Βλέπω τους δύο από πάνω να βαράνε αβέρτα. Δύο άνδρες όρθιοι ήταν, ο μπροστινός κρατούσε το όπλο και βαρούσε» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Και οι δύο είχαν όπλο;

Μάρτυρας : Κόλλησα στον πρώτο. Με που τον είδα να πυροβολάει, έμεινα εκεί. Ήταν φουλ καλυμμένοι από πάνω μέχρι κάτω.Τα παιδιά μου είπαν «πάρε την αστυνομία».

Φορούσαν το κράνος και από μέσα σαν μα είχε φουλ φέις…

Ο μάρτυρας είπε πως έχει δώσει περιγραφή του δράστη, για τον οποίο είπε πως ήταν γυμνασμένος με τους μυς να φαίνονται στα χέρια και στα πόδια, στην αστυνομία αλλά τώρα έχουν περάσει και τρία χρόνια και δεν θυμάται πολύ καλά.

Αυτό για το οποίο ωστόσο εμφανίστηκε σίγουρος ο μάρτυρας ήταν πως οι δύο δράστες «ήταν πολύ ήρεμοι, ψύχραιμοι ανέβηκαν στην μηχανή και έφυγαν. Ήταν άνετοι, πολύ χαλαροί όπως εγώ όταν πάω να κλαδέψω».

Νωρίτερα, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, είπε απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους: «θα ήθελα όσοι παρευρίσκονται εδώ πέρα να δουν τους δολοφόνους αλλά να δουν και εμάς γιατί παίζεται η ζωή μας.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version