Site icon NewsIT

Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα αναμένεται η απόφαση στη δίκη για τη δολοφονία του

31.07.2024 | 12:01
Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα αναμένεται η απόφαση στη δίκη για τη δολοφονία του

Σήμερα Τετάρτη (31.7.2024) αναμένεται το δικαστήριο να ανακοινώσει την απόφαση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, κάτω από το σπίτι του στον Άλιμο τον Απρίλιο του 2021. 

Σημειώνεται πως η εισαγγελέας ζήτησε ήδη την ενοχή των δύο βασικών υπόπτων. Πρόκειται για δύο αδέλφια ηλικίας 41 και 49 ετών που θεωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ. 

Η εισαγγελέας, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, ζήτησε την ένοχη των δύο κατηγορουμένων από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, δείχνοντας ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας τις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.

«Θα ξεκινήσω από το τέλος. Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είπε η εισαγγελική λειτουργός, απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Όπως εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός, ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης και από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις.

«Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας, επιχειρώντας να δώσει μία απάντηση για το κίνητρο της δολοφονίας.

Για τους δύο κατηγορούμενους η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως «είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης» και επεσήμανε πως «μπορεί αυτά που έγγραφε ή θα έγγραφε (ο Γιώργος Καραϊβάζ) να ενοχλούσαν».

Η εισαγγελέας τόνισε πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος, ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version