Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της μαφίας από την πρώην ΕΣΣΔ δρουν με τρόπο ανεξέλεγκτο, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και καταφέρνουν να έχουν στη διάθεση τους άφθονο μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητές τους
Μια ομάδα τεσσάρων σκληρών δολοφόνων με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με τη βοήθεια δύο ντόπιων ανθρώπων της νύχτας φέρεται -σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφαλειας- να αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της δολοφονίας του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι το απόγευμα της Πέμπτης (24.4.25).
Οι ντόπιοι κακοποιοί προμήθευσαν με καθαρά όπλα τους εκτελεστές, τους βρήκαν τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία στο Χαλάνδρι και τους έδωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βγάλουν από τη μέση τον 55χρονο.
Μάλιστα όπως προκύπτει και από τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, οι εκτελεστές έφτασαν από την πίσω πλευρά του ιδιωτικού ιατρικού κέντρου, κρύφτηκαν πίσω από θάμνους και μέσα από τα κάγκελα έστησαν καρτέρι στον Μοσχούρη.
Μόλις βγήκε από το κτίριο και χρησιμοποιώντας δύο καλάσνικοφ πυροβόλησαν πισώπλατα τον «Θαμνάκια» ρίχνοντας περισσότερες από 50 σφαίρες. Ουσιαστικά, χρησιμοποιηθηκαν δύο όπλα και 4 γεμιστήρες απο τους δύο εκτελεστές για να βγάλουν από τη μέση έναν από τους τελευταίους ανθρώπους της Greek Mafia.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι δράστες έφυγαν από τον παράλληλο δρόμο της οδού Παπανικολή κινούμενοι και ανάποδα σε μονόδρομο για να καταλήξουν το αυτοκίνητο στην οδό Οδυσσέως, σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχαν κάμερες προκειμένου έτσι να «σβήσουν» το δρομολόγιο διαφυγής τους.
Γιατί χτύπησαν μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο σημείο
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι επέλεξαν να χτυπήσουν 16:10 το μεσημέρι σε ένα από τα πολυσύχναστα σημεία του Χαλανδρίου χρησιμοποιώντας δύο καλάσνικοφ και ρίχνοντας δεκάδες σφαίρες για δύο λόγους:
Πρώτον, γιατί από την ημερα που αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Μοσχούρης χρησιμοποίησε πάντα προσωπική φύλαξη τριών ατόμων και κυκλοφορούσε οπλισμένος με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η προσέγγισή του. Έτσι παρατήρησαν πως μόνο όταν πηγαίνει στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο είναι χαλαρός και άρα εύκολος στόχος.
Δεύτερον, ήθελαν να είναι 100% σίγουροι ότι θα το βγάλουν από τη μέση αδιαφορώντας για το αν θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες. Έτσι χρησιμοποίησαν δύο όπλα και έριξαν περισσότερες από 50 σφαίρες.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η εντολή δόθηκε από εγκληματική οργάνωση από την πρώην Σοβιετική Ένωση που το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί καθοριστικά χτυπήματα από την Ελληνική Αστυνομία, όμως τελικά κατάφερε να επιβιώσει και να βγάλει από τη μέση τον τελευταίο Έλληνα από τη λεγόμενη παλιά γενιά των ανθρώπων της νύχτας.
Ανεξέλεγκτη η μαφία από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται άκρως σοβαρή καθώς η μαφία από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχει εισχωρήσει για τα καλά στη χώρα μας και πλέον εκτός από τον τσιγάρων προχωράει στο λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά και εισβάλλει στον χώρο της νύχτας τόσο της Αθήνας όσο και της Μυκόνου.
Δρουν με τρόπο ανεξέλεγκτο, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και καταφέρνουν να έχουν στη διάθεση τους άφθονο μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητές τους.
Για την ομάδα των 4 αλλοδαπών εκτιμούν οτι εκτελεστές ήταν άρτια εκπαιδευμένοι γνώριζαν λεπτομέρειες πολύ πιθανόν μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης να έχουν εγκαταλείψει και τη χώρα μας. Χωρίς βέβαια να αποκλείουν το ενδεχόμενο να κρύβονται στην Αθήνα.
Τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί τόσο από το χώρο της εκτέλεσης του Γιώργου Μούσχουρη όσο και από τους δρόμους γύρω γύρω από το σημείο δείχνουν τον τρόπο που ενήργησαν οι δολοφόνοι όμως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν γνωρίζουν πώς και πού κινηθηκαν μετά το μετά το κάψιμο του οχήματος στην οδό Οδυσσέως στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και αξίζει να επισημανθεί ότι οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ένα
εξεταστούν συγκεκριμένα στίγματα κινητών που ανήκουν σε πρόσωπα που πιθανον να εχουν οποιαδήποτε σχέση με την εκτέλεση τουΓιώργο Μοσχούρη.