Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Βαρύ ατόπημα της ΕΡΤ3! Βάφτισε “Μακεδονία” την ΠΓΔΜ στον αγώνα χάντμπολ με την Εθνική μας! [pics]

Βαρύ ατόπημα της ΕΡΤ3! Βάφτισε “Μακεδονία” την ΠΓΔΜ στον αγώνα χάντμπολ με την Εθνική μας! [pics]
φωτογραφία: Twitter

Σε χοντρή γκέλα υπέπεσε η δημόσια τηλεόραση βαφτίζοντας την ομάδα της FYROM “Μακεδονία” στον επίσημο αγώνα χάντμπολ με την Εθνική Ελλάδας στην Κοζάνη.

Και που να μη γινόταν θόρυβος τις προηγούμενες ημέρες για τον αγώνα χάντμπολ στην Κοζάνη ανάμεσα στις εθνικές ομάδες Ελλάδας και Σκοπίων, για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Παρότι ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο επεισοδίων, από αλλού και αναπάντεχα, δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα και μάλιστα ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η ΕΡΤ3, όπως φαίνεται από τον πίνακα του σκορ, εμφάνισε την γειτονική χώρα ως… MKD, δηλαδή “Μακεδονία”.

Η πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΠΓΔΜ να αναγράφεται ως FYROM κάτι που όμως η δημόσια τηλεόραση φαίνεται ότι αγνόησε, προκαλώντας αντιδράσεις.

Πάντως, κατόπιν εορτής, η ΕΡΤ3 επανέφερε το FYROM (FYR), ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν το βαρύ αυτό ατόπημα, σε μία ευαίσθητη πολιτική συγκυρία στην Αθήνα και στα Σκόπια με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα απασχολήσει την Αγία Παρασκευή, καταλογίζοντας ευθύνες και ζητώντας “συγνώμη” από τους Έλληνες τηλεθεατές.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση αυστηροποίησε τα μέτρα όσον αφορά στις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Και έδωσε εντολή να ακυρωθεί η διαδικασία διάθεσης των εισιτηρίων, τα οποία πωλούνταν σε μαγαζιά της πόλης.

Μετά την απόφαση της αστυνομίας, ο αγώνας Ελλάδας – ΠΓΔΜ στην Κοζάνη γίνεται ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών. Δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο είχαν μόνο όσοι είχαν προμηθευτεί τις λιγοστές προσκλήσεις που διέθεσε με δική της ευθύνη η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ ή όσοι είχαν διαπιστευθεί!

Τα μέτρα επιτήρησης στον προαύλιο χώρο του σταδίου είναι έντονα, ενώ οι μετακινήσεις της φιλοξενούμενης ομάδας γίνονται συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις