Site icon NewsIT

Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ταυτοποίηση όσων εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό της 14χρονης

30.09.2024 | 12:00
Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ταυτοποίηση όσων εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό της 14χρονης

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media με τους σοκαριστικούς διαλόγους πριν και μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα το βράδυ του Σαββάτου (21.9.24).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Όπως έγινε γνωστό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της.

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε με τα ηχητικά ντοκουμέντα που ανέβηκαν σε πλατφόρμες ο αναβρασμός στα social media συνεχίζεται.

Ανήλικοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες των 14χρονων κοριτσιών που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στην επίθεση, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους και τα σχολεία που φοιτούν, προκειμένου να τις εντοπίσουν αυτόκλητοι «εκδικητές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version