Κυριακή, 30 Ιουν.
28oC Αθήνα

Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση για μαζική δηλητηρίαση παιδιών σε κατασκήνωση

Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση για μαζική δηλητηρίαση παιδιών σε κατασκήνωση
istock

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις καταγγελίες για μαζική δηλητηρίαση παιδιών σε κατασκήνωση στην Αττική.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθούν τα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος, της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και της δηλητηρίασης τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό, από αμέλεια, κατά συρροή.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Παναγιώτα Λαμπρινάκου.

Οργισμένοι οι γονείς των παιδιών

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών που νόσησαν με γαστρεντερίτιδα το αίτιο της δηλητηρίασης θα πρέπει να αναζητηθεί στο νερό.

«Είχανε πρόβλημα με το νερό, βρώμαγε το νερό. Δεν μπορεί να μιλήσει το παιδί, ότι του έβγαλα μου λέει το νερό στην τραπεζαρία λέει και δεν είχαμε άλλο νερό να πιούμε. Εδώ πέρα έχει 37.8 – 37.9. Είμαστε σε μία τουαλέτα και οι τέσσερις η μικρή τον αγκάλιαζε η γυναίκα μου κοιμήθηκε δίπλα του εγώ τον αγκάλιασα κοιμήθηκα ξάπλωσα δίπλα του δεν κόλλησε κανένας», είπε ο πατέρας ενός εκ των παιδιών.

«Σε λίγες ώρες μέσα στην πραγματικότητα είναι απίθανο αυτό να έγινε με μετάδοση σταγονιδίων για παράδειγμα έτσι; Δεν είναι σαν τον Covid. Καταλαβαίνετε πως το λέω δηλαδή εμένα το παιδί μου 3 η ώρα την νύχτα άρχισε να πονάει η κοιλιά του, το πρωί με πήρε τηλέφωνο ότι δεν αισθάνομαι καθόλου καλά, λέω πήγαινε στο ιατρείο. Μου λέει πήγα στο ιατρείο αλλά περιμένουνε άλλα δεκαπέντε παιδιά και δεν μπορώ, δεν αντέχω να κάτσω εκεί και μίλησα με τον αρχηγό της κατασκήνωσης, ο οποίος μου λέει μην ανησυχείτε εντάξει μια γαστρεντερίτιδά είναι θα περάσει. Λέω δεν είναι έτσι ακριβώς, γιατί η γαστρεντερίτιδα μπορεί να είναι πού σοβαρή. Πήγα να χάσω το μεγάλο μου το παιδί από γαστρεντερίτιδα», δήλωσε η μητέρα παιδιού.

Τι λέει η ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης

Στο επισκεπτήριο από την άλλη βλέπει το πρόβλημα να πηγάζει η ιδιοκτήτριά της κατασκήνωσης. Δεν συμφωνούν όμως οι γονείς με αυτή την εκδοχή. Μάνα θα μιλήσει μέσα από το δωμάτιο του πόνου σε νοσοκομείο στον Γιώργο Χαϊδεμένο και θα καταγγείλει τα εξής:

«Είναι χάλια. Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι ήταν αφυδατωμένο. Την εικόνα αυτή δεν την έχω ξαναδεί».

«Ίσως είναι κάποιο φαγητό που φάγανε το Σάββατο βράδυ, γιατί άκουσα ότι την Κυριακή το πρωί αρχίσανε οι πυρετοί και εμετοί», είπε ο πατέρας κατασκηνωτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις