Site icon NewsIT

Γρεβενά: Λουκέτο σε λούνα παρκ – Είχε πιστοποιηθεί από την εταιρεία που εμπλέκεται στο δυστύχημα στη Χαλκιδική

14.10.2024 | 11:05
Γρεβενά: Λουκέτο σε λούνα παρκ – Είχε πιστοποιηθεί από την εταιρεία που εμπλέκεται στο δυστύχημα στη Χαλκιδική

Σφραγίστηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (12.10.24) το λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης των Γρεβενών που λειτουργούσε με άδεια του δήμου.

Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών του λούνα παρκ στα Γρεβενά από την εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και η άδειά της ανακληθεί, εξαιτίας της εμπλοκής της στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η απόφαση για «λουκέτο» ελήφθη έπειτα από καταγγελία για παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης που έκανε στις Αρχές ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής.

Αρχικά, ο πατέρας του 19χρονου ενημέρωσε για τον περιστατικό τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Εκείνος του είπε πως δεν μπορεί να παρέμβει η αστυνομία, καθώς υπεύθυνος είναι ο δήμος. Τελικά, το λούνα παρκ έκλεισε έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. 

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διωκτικές αρχές στην πρώτη ενημέρωση που είχαν από τον δήμο ήταν ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιεί παιχνίδια από τις 10 Οκτωβρίου και γι’ αυτό ο δήμος προχώρησε στην απόφαση αδειοδότησης.

Από την άλλη, ο δήμος ανέφερε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ενημέρωσαν κανέναν ούτε για την αναστολή λειτουργίας ούτε τελικά για την ανάκληση του φορέα πιστοποίησης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version