Ελλάδα

Γρηγόρης Λέων: Έχουμε αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου για τα 4 βρέφη στην Αμαλιάδα

Για την υπόθεση των τεσσάρων νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα τοποθετήθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο Action24, το μεσημέρι της Τετάρτης (23.10.24).

«Έχουμε ένα φαινόμενο που είναι πραγματικά τραγικό. Αυτό της απώλειας τεσσάρων παιδιών τα οποία πρέπει να πούμε, τουλάχιστον με ότι έχει δει το φως της δημοσιότητας από τη μεριά των ιατροδικαστικών εξετάσεων, δεν έχουν σαφή αιτία θανάτου» ανέφερε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα.

«Δεν ξέρω αν με αυτά τα ευρήματα που έχουν οι συνάδελφοι και με τα δεδομένα τα οποία έχουν αυτή τη στιγμή εάν είναι ορθό ακόμα και οι ίδιοι οι συνάδελφοι να κάνουν μία επαναξιολόγηση του περιστατικού, κάνοντας ίσως και περαιτέρω εξετάσεις» είπε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε:

«Εδώ δεν έχουμε λάθος αιτία θανάτου. Θα ήταν χειρότερο το να είχαν κλείσει οι υποθέσεις με μια λάθος αιτία θανάτου».

«Έχουμε αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου, δηλαδή ο ιατροδικαστής μας λέει ότι “έχω έναν αιφνίδιο θάνατο” δηλαδή ότι ουσιαστικά “δεν έχω βρει αιτία θανάτου”. Άρα προανακριτικά δεν έχει κλείσει η υπόθεση», εξήγησε.

«Εάν ήταν εμφανές ένα θέμα παθολογικό οι συνάδελφοί μου θα το είχαν βρει. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουμε ελλιπείς εκθέσεις αλλά εκθέσεις που έχουν διενεργήσει οι συνάδελφοι και ιστολογική εξέταση και τοξικολογική εξέταση», υπογράμμισε.

«Μόλις δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων τότε θα πλησιάσουμε την αιτία ή τις αιτίες θανάτου», σχολίασε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4