Κυριακή, 1 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Έχει όπλο θα με σκοτώσει» είπε η 37χρονη στην Αστυνομία – «Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη»

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Έχει όπλο θα με σκοτώσει» είπε η 37χρονη στην Αστυνομία – «Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη»

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αμφιλοχία η νέα γυναικοκτονία με θύμα μια 37χρονη μητέρα που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος μετά αυτοκτόνησε.

Η νέα γυναικοκτονία έγινε στην Αμφιλοχία τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/07/2024) όταν ο 42χρονος πήγε στο σπίτι της 37χρονης εν διαστάσει συζύγου του στο οποίο βρισκόταν και η 13χρονη κόρη τους. Το ζευγάρι έχει και ένα ακόμα παιδί ενώ ο 42χρονος έμενε στο πατρικό του σπίτι.

Η γυναίκα δεν ήταν στο σπίτι. Τον 42χρονο που κρατούσε καραμπίνα στα χέρια του είδε ο κουμπάρος του που διαμένει στον πάνω όροφο και προσπάθησε να τον σταματήσει. Εκείνη την ώρα, η 37χρονη επέστρεψε στο σπίτι της με αυτοκίνητο.

Ο 42χρονος, περιμένοντας την άφιξή της, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στο καπό του αυτοκινήτου, πυροβόλησε τη γυναίκα από το παρμπρίζ. Στη συνέχεια την πυροβόλησε ξανά από το πλάι, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Πήγε πίσω από το αμάξι και αυτοκτόνησε.

Ο δράστης φέρεται να κρατούσε όμηρο τη 13χρονη κόρη του ώστε να υποχρεώσει την άτυχη γυναίκα να γυρίσει στο σπίτι.
Οι απειλές που εξαπέλυε ήταν συνεχείς. Φέρεται μάλιστα να είπε στη γυναίκα: «Αν δεν έρθεις, αν δεν γυρίσεις στο σπίτι, θα σκοτώσω το παιδί».

Του είχε υποβάλει μήνυση, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αθωώθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη την Πέμπτη, είχε υποβάλει μήνυση στον 42χρονο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, ωστόσο δεν είχε καταστεί δυνατή η σύλληψή του. Η γυναίκα είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε panic button και διαμονή σε ειδικό χώρο φιλοξενίας. 

Στις 12 Μαΐου ο δράστης είχε συλληφθεί μετά τη μήνυση που του υπέβαλε η 37χρονη για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου αθωώθηκε.

Η 37χρονη είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι πριν φθάσει στο σημείο δεν είχε δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα από τη γειτονιά.

Όμως είχε ειδοποιηθεί από την 37χρονη, η οποία επιστρέφοντας σπίτι της, κάλεσε την Αστυνομία και είπε πως «είμαι η Αρετή, έχει όπλο και θα με σκοτώσει» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής:

Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.

Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο.

«Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη» λέει η μητέρα της

«Πάει την Τρίτη το παιδί μου στην αστυνομία να υποβάλει μήνυση και αυτός εξαφανίστηκε. Πήγε στο σπίτι της γυναίκας γιατί έπινε (…) Την χτύπησε, ήταν πρησμένο το μάτι της. Εξαφανίστηκε ο κύριος και δεν μπορούν να τον βρουν» είπε η μητέρα της άτυχης 37χρονης γυναίκας στο ΕΡΤNews.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις