Site icon NewsIT

H Guardian “αποθεώνει” τις δυο φίλες ανακρίτριες για το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

23.03.2014 | 17:46
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

"Ύμνος" από τη βρετανική εφημερίδα Guardian, στις δυο ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, της πιο βίαιης πολιτικής δύναμης της Ευρώπης όπως τη χαρακτηρίζει...

«Για μισό χρόνο κάθονται στο γραφείο τους, στον έβδομο όροφο, και σχολαστικά εξετάζουν τα σκοτεινά βάθη της πιο βίαιης πολιτικής δύναμης της Ευρώπης», αναφέρει στο δημοσίευμά της Guardian για τις δύο δικαστικούς που «τεμάχισαν τη Χρυσή Αυγή με την ακρίβεια χειρουργού».

Οι δύο δικαστικοί – παλιές φίλες – μετά από έρευνα σε υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος, την εξέταση μαρτύρων και τα χιλιάδες βίντεο, φωτογραφίες, ομιλίες και έγγραφα που εξέτασαν, συνέταξαν φάκελο 15.000 σελίδων που περιγράφουν γιατί η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση.

“Υπό το βάρος της έρευνάς τους η Χρυσή Αυγή άρχισε να σπάει”

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι “υπό το βάρος της έρευνάς τους η Χρυσή Αυγή άρχισε να σπάει” κάνοντας αναφορά στην παραίτηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

«Το δικαστικό σύστημα είναι από τα λίγα αξιοκρατικά της Ελλάδας και οι δυο αυτές γυναίκες είναι γνωστές για το θάρρος τους, την ανεξαρτησία και την αμεροληψία τους», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η Αλίκη Μουρίκη, κοινωνιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και συμπληρώνει «για ένα κόμμα τόσο αρρενωπό και μιλιταριστικό, είναι ειρωνεία ότι δύο γυναίκες έπαιξαν αυτό το ρόλο».

«Οι ακροδεξιοί αντέδρασαν με ένα χείμμαρο δηλητηρίου, κατηγορώντας τις δικαστικούς ότι ελέγχονται από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο», αναφέρει μεταξύ άλλων η Guardian και επισημαίνει ότι κατά πολλούς η καταστολή της Χρυσής Αυγής έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. «Τα δύο χρόνια από την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, σχεδόν κανείς δεν είχε αντιμετωπίσει τις βίαιες τακτικές τους και την κακουργηματική συμπεριφορά τους. Ενώ η ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων σε μετανάστες προκαλούσε την καταδίκη από διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς, τα ελληνικά κόμματα και οι διανοούμενοι παρέμεναν ανεξήγητα σιωπηλοί. Και με τη φτώχεια και την ανεργία να σημειώνει ρεκόρ, οι νεο-Ναζί ολοένα και δυνάμωναν», αναφέρει.

“Ένοπλοι αστυνομικοί τις προσέχουν όλο το 24ωρο”

Κανείς δεν ξέρει τι σκέφτονται η Ιωάννα Κλάπα και η Μαρία Δημητροπούλου, αναφέρει η εφημερίδα. «Δικαστικοί για τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας χειριστεί μερικούς από τους πιο σκληρούς εγκληματίες της Ελλάδας, δεν επιτρέπεται να κάνουν δηλώσεις. Ένοπλοι αστυνομικοί τις προσέχουν όλο το 24ωρο, ενώ από τη στιγμή που τους ανέθεσε την υπόθεση μία τολμηρή εισαγγελέας, οι φρουροί τους έχουν φροντίσει να μην εμφανιστούν σε τηλεοπτικό πλάνο», αναφέρει το δημοσίευμα.

” Πρόκειται για γυναίκες ατρόμητες, που δουλεύουν σκληρά και δίνουν απίστευτη προσοχή στις λεπτομέρειες”

Δικηγόροι που τις ξέρουν δεκαετίες, μιλούν για γυναίκες ατρόμητες, που δουλεύουν σκληρά και δίνουν απίστευτη προσοχή στις λεπτομέρειες. Τώρα, όπως σημειώνει η Guardian, αυτό που έχει σημασία για εκείνες είναι ο χρόνος, καθώς έχουν το περιθώριο των 18 μηνών για να παραπέμψουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η πρόστυχη “ναζιστούλα” του Λαγού – Νέοι διάλογοι “φωτιά”

Χρυσή Αυγή σε κρίση και Μιχαλολιάκος – Κασιδιάρης “στα μαχαίρια”

Μιχαλολιάκος στο Crash: “Εγώ είμαι ο αρχηγός και μέσα στην φυλακή”

 

Μέσα στον Κορυδαλλό – Πως υποδέχθηκαν την Επιτροπή Δεοντολογίας Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός – Όλο το παρασκήνιο

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version