Site icon NewsIT

H πιο χορευτική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

08.03.2016 | 19:41
H πιο χορευτική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο εξέφρασαν, στο κέντρο της Αθήνας, τη διαμαρτυρία τους για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου τους, οι εργαζόμενοι στον χώρο του χορού.

Χορευτές, δάσκαλοι χορού, χορογράφοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και στην συνέχεια πραγματοποίησαν οπισθοπορεία προς το υπουργείο Πολιτισμού.

«Στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεών μας, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα συνεχιστούν, αποφασίσαμε σήμερα να βαδίσουμε ανάποδα, ο ένας πίσω από τον άλλο, από το υπουργείο Εργασίας μέχρι το υπουργείο Πολιτισμού, όπου αντιπροσωπεία μας έγινε δεκτή από τον σύμβουλο του υπουργού κ. Γερωνυμάκη, ο οποίος άκουσε αυτά που θέλαμε να του πούμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ), Χαρά Κότσαλη, αναφερόμενη στη συνέχεια στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, σε μια δύσκολη γενικότερα εποχή.

Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, στο χώρο του χορού διεκδικούν, γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι «υπάρχουν σχετικά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση», όπως τόνισε η κ. Κότσαλη, «κοινωνική ασφάλιση που θα καλύπτει τις ανάγκες του κλάδου τους, ένταξη στα εποχιακά επαγγέλματα και ουσιαστική αναγνώριση των επαγγελματικών σπουδών χορού, εισαγωγή μαθημάτων χορού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επιχορηγήσεις για τη δημιουργία καλλιτεχνικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου, δημιουργία Στέγης Χορού και ίδρυση δημόσιου Πανεπιστημίου Χορού».

Με τη βαθειά πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, οι άνθρωποι του χορού δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να δικαιωθούν.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version