Τρίτη, 8 Οκτ.
27oC Αθήνα

Η IKEA στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Η IKEA στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, η Ευρώπη δοκιμάζεται ολοένα και συχνότερα με ακραία καιρικά φαινόμενα που απειλούν τις υποδομές, τις κοινότητες και το περιβάλλον της. Το καλοκαίρι του 2023 ήταν ιδιαίτερα επώδυνο για το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές να πλήττουν σε μεγάλο βαθμό την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία Ντάνιελ επηρέασε βαρύτατα την περιοχή της Θεσσαλίας, προκαλώντας τεράστιες υλικές καταστροφές, καθώς και τον τραγικό θάνατο 17 ανθρώπων. Μέχρι και σήμερα, οι κάτοικοι προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, αλλά οι δυσκολίες παραμένουν, ιδίως σε περιοχές όπου το οδικό δίκτυο δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Το φαινόμενο αυτό υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για μία συλλογική προσπάθεια και υποστήριξη κάθε πληγέντα, στον απόηχο μίας σειράς από πρωτοφανείς καταστροφές.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στήριξης της ΙΚΕΑ

Με στόχο την άμεση ενίσχυση των κατοίκων της περιοχής της Θεσσαλίας, η ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis προσέφερε οικιακό εξοπλισμό σε 160 οικογένειες στον Βλοχό του Δήμου Παλαμά. Η στήριξη δόθηκε σε όλους τους πληγέντες, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία επρόκειτο να μετεγκατασταθούν.

Παράλληλα, η ΙΚΕΑ προσέφερε έκπτωση στην αγορά εξοπλισμού για κατοικίες και επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχοντας ως κύριο μέλημα τόσο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, όσο και την εύρυθμη επιστροφή των κατοίκων στην κανονικότητα.

Συνέπεια στη δέσμευση για έναν καλύτερο κόσμο

Η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα στέκεται πάντα στο πλευρό της κοινωνίας, στηρίζοντας έμπρακτα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στάθηκε δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018, ενώ το 2020 στήριξε τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Ιανός», ενός από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν πλήξει ποτέ την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Αντίστοιχα, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών του 2021, η εταιρεία προχώρησε σε κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό Κρατικής Αρωγής, με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και της οικονομικής ευημερίας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η ανταπόδοση απέναντι στην κοινωνία αποτελεί πρωταρχική αξία για την ΙΚΕΑ, η οποία συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη βιώσιμων και υπεύθυνων πρακτικών. Έχει, μάλιστα, αναδειχθεί ως η #1 εταιρεία στον κλάδο της, όσον αφορά την ανταπόδοσή της προς την κοινωνία, σύμφωνα με την Sustainability Syndicated έρευνα της Kantar (2023) – και δεν παύει να δεσμεύεται να προσφέρει έμπρακτα τη βοήθειά της στους συμπολίτες μας, θέτοντας τα θεμέλια για μία καλύτερη ζωή.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις