Site icon NewsIT
12:59 | 01.12.22

Η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή σας: Απάτη μέσω email για επιστροφή φόρου

Η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή σας: Απάτη μέσω email για επιστροφή φόρου

Hand of a man using laptop computer for hacking or steal data at night in office. Hacking concept

Newsit Newsroom

Καμπανάκι κινδύνου από την ΑΑΔΕ, που με email της ενημερώνει τους φορολογούμενους για τη νέα απάτη. Επιτήδειοι παρασύρουν πολίτες με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου!

Η νέα απάτη έχει κάνει την εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι απατεώνες στέλνουν email έχοντας παραποιήσει τα λογότυπα του gov.gr και ισχυρίζονται στους φορολογούμενους ότι έχουν επιστροφή φόρου!

Ζητούν, λοιπόν, από τους πολίτες να κάνουν «κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής». Με τον τρόπο αυτό, κακόβουλο λογισμικό μολύνει κινητά και υπολογιστές.

Γι’ αυτό η ΑΑΔΕ καλεί τους φορολογούμενους: να μην «πατάνε» το link, να μην ανοίγουν κανένα αρχείο που είναι συνημμένο και να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα γιατί είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

Σημειώνεται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εμφανή τα συντακτικά και γραμματικά λάθη και εμφανής η λάθος χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Το μήνυμα από την ΑΑΔΕ

«Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version